EXCLUSIV  Confirmare pentru DCNews: Cîțu a propus excluderea lui Orban din PNL. Își face fostul președinte partid? Prima reacție

Ludovic Orban, foto Facebook
Ludovic Orban, foto Facebook

Ludovic Orban a răspuns, pentru DCNews, la o serie scurtă de întrebări despre viitorul partid și demisia din PNL.

În spațiul public au apărut informații, pe surse, conform cărora se vor face demersuri pentru ca Ludovic Orban să fie exclus din Partidul Național Liberal. Contactat de DCNews.ro și întrebat dacă va aștepta acel moment sau va alege să-și dea demisia, Ludovic Orban a răspuns că ”este adevărat că, la finalul ședinței, Cîțu a proferat o amenințare la adresa mea, în sensul că va propune excluderea mea, asta e adevărat”

În urmă cu aproape două săptămâni, Ludovic Orban afirma că va lua, în următoarele două-patru săptămâni, o decizie cu privire la fondarea unui nou partid: ”Este posibil să construiesc o nouă forță politică, Forța Liberală, Forța Națională, numele e mai puţin important. Mă gândesc cu foarte mare seriozitate la acest lucru. Nu-mi doresc, aș prefera să le revină mintea la cap colegilor mei, să se trezească efectiv din starea asta de tulburare și din ruperea totală de realitate. Speranțele sunt mici, dar încă mai sper. Dacă această conducere nelegitimă care practic a ocupat PNL și face de râs PNL în fiecare zi, dacă această conducere va face Guvern cu PSD drumurile noastre se despart”. 

Întrebat dacă hotărârea de a merge PNL cu PSD, dar și propunerea de a-l exclude din PNL, îi accelerează decizia, Ludovic Orban a răspuns, pentru DCNews: ”Cu siguranță”. La întrebarea dacă a înregistrat deja partidul, liberalul a dat un răspuns negativ: ”Nu, eu n-am avut intenția de a construi o nouă forță politică, am spus foarte clar care sunt condițiile care mă pot determina la o astfel de soluție... Sunt aproape îndeplinite. După ședința de ieri, se pare că lucrurile se îndreaptă în direcția pe care nu mi-am dorit-o”. Întrebat ce mai trebuie să mai facă PNL pentru a fi îndeplinite complet condițiile, Ludovic Orban a răspuns că va comunica totul când va avea ceva de comunicat. 

PNL bate palma cu PSD, pentru noul Guvern

Luni seară, PNL a luat decizia de a merge mai departe cu PSD, în ciuda unor declarații contradictorii făcute de liderii celor două partide în timpul zilei. În timp ce Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, afirma că PNL va da premierul și că acesta va fi nominalizat de către președintele Klaus Iohannis, Florin Cîțu declara că președintele PNL va fi premierul, adică el. Pe de altă parte, Sorin Grindeanu, din partea PSD, se arăta contrariat de această afirmație din spațiul public, excluzând varianta Florin Cîțu premier. 

Vezi aici ami mult: Rareș Bogdan zice că PNL dă premierul, Cîțu spune că el e propunerea. Grindeanu, uimit, prima reacție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel