Conferinţa Preşedinţilor Parlamentului European, decizie ce o vizează pe Laura Codruţa Kovesi

Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES
Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES

Conferinţa Preşedinţilor Parlamentului European a făcut, miercuri, ultimul pas pentru numirea Laurei Codruţa Kovesi drept primul procuror-şef european, au anunţat pe Facebook eurodeputaţii români Dacian Cioloş şi Siegfried Mureşan. 

„Tocmai am ieşit de la Conferinţa Preşedinţilor Parlamentului European, în cadrul căreia am făcut ultimul pas pentru numirea Laurei Codruţa Kovesi drept prima procuroare-şefă europeană. Am hotărât împreună cu preşedintele parlamentului şi cu preşedinţii celorlalte grupuri politice să validăm numirea doamnei Kovesi ca şefă a Parchetului European după ce şi Consiliul a convenit să o susţină”, a scris Dacian Cioloş, miercuri seară, pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan a scris pe contul său de Facebook că decizia de miercuri „a fost ultima ştampilă de care doamna Kovesi a avut nevoie şi a obţinut-o”.

„Începând de astăzi, noul procuror-şef european se poate apuca de treabă. Are un an la dispoziţie să pună la punct noul Parchet European care trebuie să fie funcţional până la finalul anului viitor. Să îi urăm mult succes!”, a adăugat Mureşan, care este vicepreşedinte al grupului Partidului Popular European (PPE) din PE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel