Conferinţă pe tema situaţiei gropilor de gunoi din jurul Capitalei

Asociaţia 'Grupul de Susţinere Locală' (GSL) organizează, joi, o conferinţă de presă pe tema situaţiei gropilor de gunoi din jurul Bucureştiului. 

Potrivit organizatorilor, în discuţie va fi adus şi modul de reautorizare a Depozitului de Deşeuri Vidra, pe care GSL îl consideră ilegal. 'Groapa de gunoi Vidra va rămâne unica groapă de gunoi pentru Bucureşti şi Ilfov, după probabila închidere a gropilor de gunoi din Chiajna şi Glina. Groapa de gunoi Vidra a anunţat oficial că are capacitatea de a prelua tot gunoiul neselectat din Bucureşti încă 26 ani. Deşi a fost reautorizată la sfârşitul anului trecut, cetăţenii din comunele Vidra, Berceni şi Jilava resimt puternic mirosuri de hidrogen sulfurat şi metil mercaptan, fiindu-le pusă în pericol grav sănătatea.

Circa 2.000 de locuitori din comunele Berceni, Vidra şi Jilava au protestat în mai multe rânduri la porţile Depozitului de Deşeuri Vidra, solicitând închiderea acestuia, însă fără vreun feedback din partea instituţiilor statului sau a operatorului Ecosud SA', se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei. În acest sens, GSL solicită anularea autorizaţiei integrate de mediu în instanţă, atât în regim normal, cât şi pe cale urgentă de ordonanţă preşedinţială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel