Conferinţa OIM: Macron şi Merkel pun accentul pe îngrijorările oamenilor legate de dezvoltarea tehnologiei

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel au subliniat marţi, cu prilejul sesiunii la nivel înalt a Conferinţei anuale a Organizaţiei Mondiale a Muncii (OIM), că temerile oamenilor în legătură cu schimbările tehnologice şi dispariţia locurilor de muncă trebuie abordate cu seriozitate, transmite dpa.

'Până în prezent, nu am fost capabili să dovedim că tehnologia a adus progres social', a declarat preşedintele francez, adresându-se conferinţei OIM de la Geneva, ce marchează centenarul acestei organizaţii. Companiile şi guvernele trebuie să demonstreze că beneficiile dezvoltărilor tehnologice nu cresc precaritatea locurilor de muncă şi nu reduc drepturile angajaţilor, a adăugat Macron.

La rândul său, cancelarul german a declarat că mulţi oameni se întreabă dacă abilităţile lor profesionale vor putea ţine pasul cu schimbările tehnologice, dacă locurile lor de muncă vor mai fi necesare în viitor şi unde vor găsi de lucru dacă vor fi disponibilizaţi. 'Acestea sunt întrebări mari şi serioase, şi, de aceea, constituie provocări politice mari şi serioase', a arătat cancelarul Merkel.

OIM a fost fondată în 1919, după Primul Război Mondial, în scopul de a promova justiţia socială şi dreptul muncii, ca garanţie a păcii globale. Prin negocieri între guverne, sindicate şi angajatori, OIM a elaborat aproape 190 de acorduri şi peste 200 de recomandări, în domenii precum drepturile sindicale, combatarea discriminării, muncii forţate sau muncii copiilor. În opinia liderilor francez şi german, OIM este un exemplu major de cooperare internaţională, într-o perioadă în care noţiunea de compromis la nivel diplomatic este pusă sub semnul întrebării de ţări ca Statele Unite. 'Nimeni nu câştigă 100% într-un compromis, dar compromisurile ne permit să progresăm în ansamblu', a subliniat cancelarul german, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel