Conferinţa Naţională pentru elevi şi studenţi, UPB-2019. Program, activități pentru elevi

Studenti
Studenti

După succesul înregistrat în 2018, Universitatea POLITEHNICA din București organizează și anul acesta, în perioada 26 – 31 august, o nouă ediție, a doua, a Conferinței naționale pentru elevi și studenți. Evenimentul va reuni 240 de liceeni, din clasele a X-a, XI-a și a XII-a (anul școlar 2019-2020) din 30 de județe ale țării și un număr de 60 studenți ai UPB.

Dacă la prima ediție a „Conferinţei Naţionale pentru elevi şi studenţi, UPB-2018" s-au adunat la start 200 de elevi de liceu, în 2019, numărul acestora înregistrează un plus considerabil, 240 de liceeni fiind înscriși la acest amplu eveniment, ceea ce arată un interes crescut pentru profesia de inginer și totodată față de mediul academic din cadrul Universității POLITEHNICA din București. Liceenilor li se vor alătura 60 de studenți ai UPB, rolul acestora fiind acela de coordonatori sau mai precis, de îndrumători spre înțelegerea și decriptarea tainelor mediului studențesc în tot ansamblul său.

"Îmi este imposibil să găsesc un singur cuvânt care să rezume experiența pe care, anul trecut, în calitate de liceean, am trait-o la acest eveniment. În fiecare zi petrecută acolo am simțit că merită să aleg POLITEHNICA și iată-mă azi, din postura studentei în primul an, revenind la cea de-a doua ediție a uneia dintre cele mai frumoase școli studențești de vară. Revin cu o încărcătură emoțională amplificată în contextul în care, din poziția de student, voi primi diferite atribuții ce îmi vor conferi experiența unei munci în echipă care să conducă la realizarea acestui proiect ambițios al UPB care , sper, ca și anul acesta, să aducă tuturor o șansă în plus în ceea ce privește creativitatea, ingeniozitatea și spontaneitatea" a declarat Andra Ana Maria Gheorghiu, studentă, anul I, a Facultății de Inginerie Aerospațială a UPB.

Cursuri și laboratoare, la conferințe tematice, dezbateri 

Astfel, începând de astăzi, timp de o săptămână, cei 240 elevi vor vizita campusul universitar, facultățile UPB și centrele de cercetare, vor experimenta viața de student prin participarea la cursuri și laboratoare, la conferințe tematice, dezbateri și training-uri menite să contribuie atât la dezvoltarea lor personală, cât și profesională.

Printre activitățile înregistrate în programul evenimentului se numără și momente recreative, sportive și cultural-artistice, care să îi ajute pe elevi să își formeze o imagine de ansamblu asupra vieții de student al Universității POLITEHNICA din București. Toate aceste activităţi sunt menite să fie un preambul al unei posibile integrări în mediul universitar din cadrul Universității POLITEHNICA din București. Coordonatorul „Conferinţei Naţionale pentru elevi şi studenţi, UPB-2019" este directorul general adjunct al UPB, Gabriel Petrea.

"Din perspectiva Universității POLITEHNICA din București, Conferinţa Naţională pentru elevi şi studenţi, UPB-2019, prin programul său social, cultural și educațional, reprezintă cu siguranță o rampă de lansare către universul profesiei de inginer pentru toți liceenii dornici să urmeze cursurile de licență din aria învățământului tehnic superior. Astfel suntem siguri că, prin interesul crescut al acestor elevi, înregistrat la această a doua ediție a evenimentului, cât și prin performanțele înregistrate în ultimii ani, la nivel mondial, de către studenții noștri, Universitatea își consolidează tot mai mult poziția de lider național în mediul academic de profil" a declarat Cornel Chira, Cordonatorul Departamentului de Comunicare și Relații Publice al Universității POLITEHNICA din București.

În ceea ce privește rolul celor 60 studenți participanți, aceștia vor oferi sprijin în derularea activităților, le vor împărtăși elevilor propriile impresii despre viața de student la Universitatea POLITEHNICA din București și vor participa la activități de dezvoltare personală și profesională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel