Conferinţa naţională “Educaţia – potrivire pentru viaţă”, la a doua ediție

Vineri, 24 noiembrie a avut loc, în Sala Consiliului județean Timiṣ, a doua conferință din cadrul programului Educaţia: Potrivire pentru Viaţă, organizată de Ministerul Educaţiei, Consiliul Naţional al Rectorilor şi Asociaţia Marea Lojă Naţională din România.

Conferința urmează, păstrând formatul, conferinței de lansare din centrul universitar al capitalei României susținută luna trecută la Academia de Studii Economice din Bucureṣti.

Educaţia: Potrivire pentru Viaţă este primul program naţional complex, interdisciplinar şi trans-universitar care urmăreşte creşterea cunoṣtințelor şi competenţelor pentru a se obține o înaltă calificare în meserii ce implică studii universitare pentru absolvenţii de învăţământ superior românesc.

Programul este iniţiat şi susţinut de către Asociaţia Marea Lojă Naţională din România în cadrul parteneriatelor cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Consiliul Naţional al Rectorilor şi cu principalele universităţi din România.

”Conceptul de educație definit în cadrul conferinței este acela prin care pe lângă ṣtiință în pregătirea universitară, pentru dobândirea de cunoṣtințe este nevoie ṣi de educație în adevăratul sens al cuvântului adică acea soluție de formare universitară în favoarea substanței unei comunități umane. Doar astfel se poate înțelege rațional un climat educațional favorabil unei vieți dezirabile ca bunăstare socială ca prosperitate economică ṣi fericire socială pentru studenții universităților româneṣti. Miza esențială a programului este aceea de a creṣte oportunitatea unei vieți viitoare în România pentru absolvenții de învățământ românesc prin inversarea trendurilor de exod de forță de muncă, ṣi, normalizarea fluxurilor prin atragerea de capital care să folosească pe piața națională resursele pe care universitățile româneṣti le formează. Aici contribuie derularea curentă a proiectului inițiat de către MLNR care dovedeṣte deja studenților că se pot realiza profesional în interiorul comunităților pe care nu sunt forțați să le părăsească deoarece Educația, potrivire pentru Viață le relevă perspective predictibile dezirabile pentru viața în România.”, se arată într-un comunicat de presă.

La Conferința din 24 noiembrie au conferențiat Rectorul UVT, Prof.univ.dr. Marilen Pirtea; Bianca GAVRILIȚĂ, Deputat, Parlamentul României - Camera Deputaţilor; Prof. univ. dr. ing. Gigel PARASCHIV, Secretar de Stat, Ministerul Educaţiei Naţionale; Preşedintele Asociaţiei Marea Lojă Naţională din România; Prof.univ.dr. Radu BĂLĂNESCU; Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor Prof.univ.dr. Sorin CÂMPEANU; Preṣedintele Autorității de Supraveghere Financiară Prof.univ.dr. Leonardo BADEA; Academician Ioan Păun OTIMAN Academia Română; Prof. univ. dr. Alexandra ENACHE, UMF “Victor Babeș” Timișoara

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel