Conferinţa de Securitate de la Munchen. Cum va arăta securitatea europeană după războiul din Ucraina

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Liderii prezenţi la Conferinţa de Securitate de la Munchen discută, în ultima zi, viitoarea arhitectură de securitate a Europei. 

Viitoarea arhitectură a securităţii europene constituie principalul subiect de pe agenda ultimei zile a Conferinţei de securitate de la Munchen, care se încheie duminică, relatează DPA.

Premierul suedez Ulf Kristersson şi cel estonian Kaja Kallas urmează să discute despre acest subiect cu şeful diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borell.

Pe de altă parte, primarul capitalei ucrainene Kiev, Vitali Kliciko, şi liderul social-democraţilor germani, Lars Klingbeil, vor participa la o dezbatere privind consecinţele războiului lansat de Rusia contra Ucrainei vecine în urmă cu aproape un an.

Tot duminică, la Conferinţa de securitate de la Munchen se va discuta despre situaţia din Israel şi din teritoriile palestiniene, printre participanţii la dezbatere aflându-se fostul premier israelian Ehud Olmert.

Pentru a doua oară consecutiv, la Conferinţa de securitate de la Munchen nu a participat niciun reprezentant al conducerii Federaţiei Ruse. Anul trecut, a existat o invitaţie pe numele ministrului de externe Serghei Lavrov, care a decis să nu participe, gest care la acel moment a fost interpretat drept un semnal că decizia de lansare a invaziei ruse asupra Ucrainei fusese deja luată.

Spre deosebire de anii precedenţi, au fost excluşi de pe lista invitaţilor oficialităţi iraniene şi reprezentanţi ai partidului extremist 'Alternativa pentru Germania'.

La ediţia din acest an au fost invitaţi peste 450 decidenţi din întreaga lume, printre care 40 de şefi de stat sau de guvern, miniştri, personalităţi internaţionale şi reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale şi ai mediului de afaceri, jurnalişti şi profesori universitari, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel