Conferință ”Educaţia: Potrivire pentru Viaţă”. Program susținut de MLNR pentru absolveți

A avut loc a treia conferință din cadrul programului Educaţia: Potrivire pentru Viaţă, program  iniţiat şi susţinut de către Asociaţia Marea Lojă Naţională din România.

Pe data de 9 martie a avut loc, „în centrul universitar Constanţa, la Universitatea Ovidius a treia conferință din cadrul programului Educaţia: Potrivire pentru Viaţă, primul program naţional complex, interdisciplinar şi trans-universitar care urmăreşte creşterea cunoṣtințelor şi competenţelor pentru a se obține o înaltă calificare în meserii ce implică studii universitare pentru absolvenţii de învăţământ superior românesc. Conferința se poziţionează într-un ciclu de conferinţe cu rolul deschiderii de obiectiv al programului în toate centrele uiversitare importante ale României şi de integrare a unui nou tip de abordare capabil să conducă la o compatibilizare cât mai ridicată între educația din mediul universitar ṣi cerințele de competențe ṣi umane pentru universitățile într-un spaţiu unic.

Programul este iniţiat şi susţinut de către Asociaţia Marea Lojă Naţională din România în cadrul parteneriatelor cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Consiliul Naţional al Rectorilor şi cu principalele universităţi din România.

(w670)

De remarcat este începutul de schibare a atitudinii studenţilor cu privire la abordarea subiectelor privind educaţia, din subiecte de tip închis, care meritau doar comentate, într-o abordare de tip căutare de soluţie pentru formarea ca membru al colectivităţii în România, pentru piaţa muncii şi pentru viaţa socială, prin colaborare cu decidenţii şi formatorii universitari. Cerinţa permanentă de practică a studenţilor îşi schimbă conceptul în proiectul Educația, potrivire pentru Viață, parcurgând drumul de la dorinţă către soluţie reală, prin concretizarea în posibilităţi fezabile de creştere a şanselor de compatibilitate între pregătirea universitară şi aptitudini valoroase, pentru viaţa economică şi interacţiunea umană, în cadrul colectivităţilor
româneşti”.

„La Conferința din 9 martie cei aproximativ 250 de studenţi au interacţionat în principal cu Rectorul Universităţii Ovidius Prof.univ.dr. Sorin Rugină; Doamna Ramona Mănescu, europarlamentar din partea României, Parlamentul European; Prof. univ. dr. ing. Gigel Paraschiv, Secretar de Stat, Ministerul Educaţiei Naţionale; Preşedintele Asociaţiei Marea Lojă Naţională din România; Prof.univ.dr. Radu Bălănescu; Rectorul UVT, Prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea Deputat, Parlamentul României - Camera Deputaţilor cu un mesaj din
partea Consiliului Naţional al Rectorilor;

(w670)

Pentru program se vor derula conferințe în toate celelalte centrele universitare în care acestea nu au avut încă loc, conferinţe care să se distingă ca manifestări aplicate nevoilor reale de adaptabilitate ale studenților la o viaţă prosperă în România, studenţi care să devină vehicule reale de creṣtere a coeziunii economice ṣi sociale”, se precizează într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel