EXCLUSIV  Conducta BRUA. Primarul Gheorghe Cârstea: Creează locuri de muncă pentru comunitate

Primarul localității Hurezani, județul Gorj, Gheorghe Cârstea a declarat, la Interviurile DC News, că noul proiect de construcție a magistralei de gaze BRUA, ce va trece prin localitatea sa este o șansă pentru crearea de locuri de muncă.   

Primarul Gheorghe Cârstea spune că, deși nu are un buget care să îi permită investiții, are în lucru proiecte de anvergură, finanțate prin diferite programe. "Lucrăm la proiectul tehnic pentru un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, adică asfaltarea a 4 km și un pod peste râul Amaradia. De asemenea lucrăm la un proiect de alimentare cu apă și canalizare în satul Hurezeni pe 3 kilometri de 1,5 milioane de lei, iar pe fonduri europene vom da ordinul de începere pentru canalizare de 8,5 km și cu stația de epurare aferentă. Eu zic că și investițiile se desfășoară în prezent în mod corespunzător. Dar cel mai drag program este cel de cadastru, în care comuna Hurezani a fost prinsă alături de alte localități din zonă, în total 3380 de hectare. Se lucrează la intabulare și îmbucurător este că succesiunile se fac acum gratuit", a povestit Gheorghe Cârstea.  

Cu fondurile europene e greu, dar merită

Primarul are cu ce se lăuda când vine vorba despre investiții finalizate. "Cu fondurile europene este multă muncă  pentru că e destul de dificil de obținut finanțare, dar trebuie depus și mult suflet. Am construit pe fonduri europene un cămin cultural, 6 km de drum și este o bucurie când vezi că lași ceva în urmă pentru comunitate. Căminul cultural este un spațiu necesar pentru comunitate în care se pot organiza evenimente, dezbateri. Oamenii au nevoie și de un spațiu în care să socializeze și care să ofere condiții", a adăugat primarul din Hurezani.

O mare oportunitate pentru piața de muncă

În ceea ce privește marele proiect al magistralei de gaze BRUA, Cârstea are mari speranțe că acesta va aduce un important beneficiu pentru localitate. "Românii pot fi atrași la țară dacă generăm locuri de muncă. De exemplu, o oportunitate este creată prin acest proiect de costrucție al conductei de gaz BRUA. Pe mine mă bucură acest proiect, chiar dacă e la început, deja au fost angajate șase persoane din localitate în etapa de pregătire a terenului și sperăm că după finalizare să avem angajați în faza de exploatare", a precizat primarul.

Vezi aici declarațiile primarului:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel