Conducerea spitalului "Victor Babeş", intervenţie după reţinerea a doi angajaţi în cazul pacienţilor morţi în TIR-ul ATI

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Ca urmare a interesului manifestat de mass-media referitor la informațiile privind reținerea de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în cursul zilei de miercuri, 16.05.2021, a doi angajați ai Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş", unitatea medicală face o serie de  precizări.

"Imediat după producerea evenimentului tragic din ziua de 12.04.2021 - când trei pacienți au decedat în Unitatea mobilă de Terapie intensivă amplasată de DSU în curtea spitalului, ca urmare a blocării ventilatoarelor la care erau conectați bolnavii de COVID 19 -, conducerea și personalul unității sanitare au acordat întregul sprijin organelor de anchetă pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor producerii tragediei.

Precizăm faptul că angajații Serviciului tehnic din cadrul spitalului, reținuți în cursul zilei de astăzi, îndeplinesc toate condițiile legale și de pregătire profesională pentru ocuparea posturilor pe care au fost angajați. Ancheta fiind în derulare, conducerea spitalului și întreg personalul medical şi auxiliar din cadrul unităţii sanitare vor continua să sprijine autoritățile competente în vederea aflării depline a adevărului.

Conducerea şi întreg personalul Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale 'Dr. Victor Babeş' transmit încă o dată cele mai sincere condoleanţe şi sunt alături de familiile celor decedaţi în tragicul eveniment", se arată în mesajul transmis presei. 

Ce au anunţat anchetatorii

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus miercuri reţinerea a două persoane pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, în cazul tragediei de la Institutul 'Victor Babeş', în care trei pacienţi au decedat.

Este vorba de un instalator şi şeful Serviciului Tehnic al spitalului. Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, procurorii au decis punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor R.C., instalator în cadrul Serviciului Tehnic al Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale 'Dr. Victor Babeş', respectiv P.L.V., inginer - şef Serviciu Tehnic al Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale 'Dr. Victor Babeş' pentru infracţiunea de ucidere din culpă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel