Conducerea BNR, audiată miercuri, în Comisia pentru Buget din Cameră

Crişan Andreescu / 19 ian 2015 / 17:17 Salveaza PDF Comentarii

Conducerea Băncii Naționale a României va fi audiată, miercuri, începând cu ora 11:00, în Comisia pentru Buget a Camerei Deputaților, în contextul în care francul elvețian a cunoscut o creștere istorică.

La aceste discuții vor particpa conducerea BNR a finațelor, reprezentanții băncilor și ai consumatorilor. Audierile au loc în contextul în care, luni, francul elvețian a cunoscut o maximă istorică, de 4,47 lei.

Un număr de 75.000 oameni au credite bancare pentru case în franci elvețieni. Rata s-a dublat din momentul în care s-a făcut creditul și până în prezent.

Prim-vicepresedintele PNL, Andreea Paul, solicita Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor sa-l convoace la o audiere pe guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, in care acesta sa prezinte masurile pe care BNR le are in vedere privind protejarea persoanelor ce au contractat credite in franci elvetieni, ca urmare a aprecierii acestei monede.

Citește și: APRECIERE FRANC ELVEȚIAN: Război cu stenograme Ana Birchall - Andreea Paul

 

Parlamentul Romaniei si BNR au datoria de a nu ramane indiferente fata de aceasta situatie si, mai ales, fata de pericolele financiare la care sunt expusi romanii indatorati in franci elvetieni. Deja, multi dintre ei fac mari eforturi ori sunt in imposibilitatea sa-si achite creditele contractate, sub presiunea unui curs galopant.


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25