Conducerea Aeroportului Internaţional din Timişoara doreşte preluarea aeroportului din Arad

aeroport arad
aeroport arad

Directorul Aeroportului Internaţional din Timişoara, Cornel Sămărtinean, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că această instituţie doreşte preluarea aeroportului din Arad deoarece infrastructura acestuia "este nefolosită".

Sămărtinean a afirmat că, în prezent, se elaborează un studiu de oportunitate privind înfiinţarea Companiei Aeroportuare Banat, care ar îngloba cele două aeroporturi, însă conducerea Aeroportului Internaţional din Timişoara ar dori "preluarea" celui din Arad, care deţine o infrastructură necesară aerogării timişorene şi care "e nefolosită", transmite Mediafax.

"Aeroportul din Timişoara are o infrastructură destul de solidă şi valabilă. Însă ea ar trebui extinsă pentru a putea face faţă tuturor solicitărilor de operare pe Aeroportul Timişoara. Încercăm şi suntem într-o fază finală a studiului de oportunitate pentru a încerca o colaborare cu Aeroportul din Arad. Încercăm şi analizăm oportunitatea chiar de preluare a aeroportului, ţinând cont că la Arad există o infrastructură care nu e folosită aproape deloc. Şi e păcat să fie aproape de noi o infrastructură nefolosită. E o gândire şi încercăm să o punem în practică", a afirmat Cornel Sămărtinean.

El a precizat că, în 2010, Aeroportul Internaţional din Timişoara a fost tranzitat de 1.136.000 de pasageri, în timp ce Aeroportul din Arad a avut în aceeaşi perioadă un flux de 13.257 de pasageri.

"Deocamdată, Aeroportul Arad nu are certificate de siguranţă şi deschidere internaţională. Are doar un certificat de aeroport deschis activităţii internaţionale, ceea ce înseamnă că poate opera doar curse internaţionale în situaţii extreme, nu şi regulate. Noi vom încerca să îi sprijinim să obţină certificatele necesare ca să poată funcţiona ca un aeroport internaţional", a spus directorul Aeroportului Internaţional Timişoara.

El a afirmat că, deocamdată, nu s-a gândit la o destinaţie a Aeroportului Arad, acesta putând fi folosit atât la preluarea unor curse care operează pe Aeroportul din Timişoara, cât şi a transportului de marfă, Sămărtinean spunând că acest lucru va fi posibil doar după construcţia autostrăzii dintre cele două municipii.

Cornel Sămărtinean a adăugat că, deocamdată, nu a discutat această intenţie nici cu conducerea Aeroportului Arad şi nici cu oficiali din Ministerul Transporturilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel