Condoleezza Rice dezvăluie adevăratul plan al Rusiei lui Putin. „Acum ori niciodată” pentru Ucraina

Condoleezza Rice, primită la Kremlin de președintele rus Vladimir Putin în 2001, pe vremea când ocupa funcția de consilier pe probleme de securitate națională a președintelui american George W. Bush. Foto: Kremlin
Condoleezza Rice, primită la Kremlin de președintele rus Vladimir Putin în 2001, pe vremea când ocupa funcția de consilier pe probleme de securitate națională a președintelui american George W. Bush. Foto: Kremlin

În cadrul unui articol comun scris pentru cotidianul The Washington Post, Condoleezza Rice și Robert Gates au semnalat faptul că, deși răspunsul Kievului la invazia rusă a fost “unul eroic”, iar armata ucraineană a obținut rezultate “strălucitoare”, timpul lucrează împotriva Ucrainei.
 

“Pentru Putin, înfrângerea nu este o opțiune. El trebuie să-și păstreze controlul asupra pozițiilor din estul și sudul Ucrainei, care în viitor vor deveni o trambulină pentru o ofensivă reînnoită, pentru a stabili controlul asupra restului coastei ucrainene a Mării Negre, a întregului Donbas și apoi să se mute mai spre vest”, au scris cei doi foști oficiali americani care au ocupat funcțiile de secretar de stat (Rice) și șef al Pentagonului (Gates).

Potrivit acestora, cea mai mare parte a capacității industriale și a bogăției minerale a Ucrainei se află sub controlul Rusiei, în timp ce infrastructura și economia ucrainene au suferit foarte mult.

„Pentru Putin contează doar să aibă răbdare pentru a-și atinge scopul”, au scris Rice și Gates. 

În prezent, Kievul este complet dependent de asistența occidentală, iar în cazul încetării acesteia, țara se va prăbuși pur și simplu.

Condoleezza Rice și Robert Gates subliniază în textul comun semnat în Wahisngton Post că în acest context singura modalitate de a evita scenariul prăbușirii Ucrainei este ca Statele Unite ale Americii și aliații să ofere de urgență ajutor militar sporit Ucrainei, pentru „a descuraja o nouă ofensivă rusă și a permite Ucrainei să respingă forțele ruse din est și sud”.

Ucraina trebuie să iasă din impas ori va fi forțată să intre în ...

CITEȘTE CONTINUAREA PE DEFENSEROMANIA.RO 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel