Urmărește emisiunea live


Condamnarea la moarte a fost extinsă în Belarus, în vederea pedepsirii „teroriștilor”

Liderul din Belarus, Alexander Lukaşenko, a aprobat modificări ale codului penal al ţării care ar face ca tentativele de acte de terorism să fie pedepsite cu moartea, au anunţat miercuri agenţiile de presă ruseşti.

Belarusul are deja pedeapsa cu moartea pentru acte de terorism care provoacă pierderi de vieţi omeneşti, pentru crime brutale şi crime multiple.

Parlamentul din Belarus a susţinut extinderea utilizării pedepsei cu moartea după ce activiştii au încercat să saboteze părţi din reţeaua feroviară pentru a îngreuna desfăşurarea forţelor ruseşti în Ucraina.

Rusia a folosit Belarusul, un aliat apropiat, ca punct de pregătire pentru a lansa invazia sa din 24 februarie în Ucraina. Minsk neagă implicarea în conflict, dar recunoaşte că teritoriul său a fost folosit pentru invazie, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Noile norme intră în vigoare în termen de 10 zile de la publicarea lor oficială.

În urma represiunii protestelor antiguvernamentale în masă din Belarus din 2020, uneori, oamenii au fost acuzaţi de terorism pentru infracţiuni care ar fi putut fi considerate anterior drept huliganism.

O persoană a fost acuzată de terorism pentru că a turnat vopsea roşie pe maşina unui judecător, iar o alta pentru că a aruncat o piatră în fereastra unui procuror.

Lukașenko: Belarus poate „provoca pagube inacceptabile” pe măsură ce trupe speciale sunt dislocate la granița cu Ucraina

Belarus va desfășura trupe pentru operațiuni speciale în trei zone din apropierea graniței sale de sud cu Ucraina, ca răspuns la o „amenințare crescândă” a SUA și a aliaților săi, au spus forțele armate, după cum președintele belarus, Alexander Lukașenko, a declarat că Moscova a fost de acord să ajute Minsk în producerea de rachete.

Șeful Statului Major din Belarus, Viktor Gulevich, a declarat:

„Statele Unite și aliații săi continuă să-și consolideze prezența militară la granițele de stat ale Belarusului. Puterea acestei forțe a devenit mai mult decât dublă în ultimele șase luni.”, potrivit The Guardian.

El a spus că creșterea prezenței militare a aliaților occidentali „mărturisește o amenințare tot mai mare la adresa Republicii Belarus”, adăugând că Belarus desfășoară, de asemenea, unități de apărare aeriană, artilerie și rachete pentru exerciții în vest.

Anunțul vine după ce Lukașenko a declarat că... (CITEȘTE CONTINUAREA AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel