Condamnarea la închisoare pe viață a lui El Chapo, confirmată în apel

Fotografie creată de RODNAE Productions, de la Pexels
Fotografie creată de RODNAE Productions, de la Pexels

Apelul lui Joaquin Guzman, cunoscut ca 'El Chapo', condamnat la închisoare pe viață, a fost respins. 

Apelul narcotraficantului mexican Joaquin Guzman, alias El Chapo, condamnat în iulie 2019 la New York la închisoare pe viaţă pentru rolul său în conducerea cartelului Sinaloa, a fost respins în Statele Unite, a anunţat Biroul procurorului federal din Brooklyn (New York), potrivit AFP.

Într-o decizie judiciară de 44 de pagini, datată marţi, judecătorul Jon Newman consideră că cele zece argumente prezentate de El Chapo trebuie să fie respinse, iar condamnarea sa confirmată.

Considerat la vremea sa cel mai puternic traficant de droguri din lume, Joaquin Guzman fusese găsit vinovat în 2019 pentru un vast trafic de droguri între Mexic şi SUA, precum şi pentru utilizarea ilegală a unei arme de foc şi spălare de bani.

El a fost condamnat la închisoare pe viaţă, căreia i s-a adăugat o pedeapsă simbolică de 30 de ani de închisoare suplimentari pentru folosirea de arme automate, transmite Agerpres.

El Chapo a fost acuzat că a transportat în SUA cel puțin 1.200 de tone de cocaină și că a comandat sau a comis asasinarea a 26 de persoane


În prezent în vârstă de 64 de ani, El Chapo a fost acuzat că a transportat în SUA cel puţin 1.200 de tone de cocaină pe parcursul a 25 de ani.

În timpul procesului, acuzarea a demonstrat că El Chapo a comandat sau a comis el însuşi asasinarea a cel puţin 26 de persoane, de multe ori acestea fiind întâi torturate. Victimele au fost informatori, traficanţi din organizaţii rivale, poliţişti şi colaboratori, chiar membri ai propriei familii.

Cunoscut şi pentru evadarea sa spectaculoasă dintr-o închisoare mexicană, printr-un tunel, în 2015, El Chapo este deţinut în închisoarea de înaltă securitate Florence, din statul Colorado (vestul SUA).

VEZI ȘI: Soţia traficantului de droguri 'El Chapo', condamnată la trei ani de închisoare

Soţia traficantului de droguri Joaquin 'El Chapo' Guzmán, Emma Coronel Aispuro, a fost condamnată în noiembrie 2021 de un judecător federal american la trei ani de închisoare după ce a recunoscut că a fost implicată în traficul de droguri al puternicului cartel Sinaloa, relata AFP, conform Agerpres.

Procurorii au cerut o pedeapsă de patru ani. Magistratul Rudolph Contreras a susţinut că femeia, cetăţean american de origine mexicană, în vârstă de 32 de ani, era foarte tânără când s-a căsătorit cu El Chapo şi că a pledat vinovată şi a cooperat cu autorităţile după arestarea ei, în februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel