Condamnare cu executare în cazul copilului ucis de câini

curtea de apel
curtea de apel

Magistrații de la Curtea de Apel din București l-au condamnat, joi, Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde a fost ucis, în 2013, de câinii maidanezi, Ionuţ Anghel, la trei ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Decizia este definitivă.

Constantin Ciorăscu este acţionar şi administratorul firmei SC Tei Rezidenţial SRL, care deţine terenul pe care a fost ucis copilul.

Totodată, CAB a admis apelurile declarate de familia lui Ionuţ Anghel şi a decis ca Ciorăscu să fie condamnat la trei ani de închisoare cu executare, după ce acesta primise de la Judecătoria sectorului 2 trei ani de închisoare cu suspendare.

În schimb, instanţa a menţinut decizia judecătoriei de condamnare a Administraţiei Domeniului Public Sector 2 Bucureşti la plata unei amenzi penale de 300.000 lei pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, aceeaşi sumă urmând să achite şi SC Tei Rezidenţial SRL Bucureşti.

De asemenea, a fost menţinută şi hotărârea pe latură civilă a judecătoriei care a decis ca Administraţia Domeniului Public Sector 2 Bucureşti, SC Tei Rezidenţial SRL Bucureşti şi Constantin Ciorăscu să plătească în solidar suma totală de 2,4 milioane de euro, astfel: 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Ion Valentin Anghel (tatăl lui Ionuţ), 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Felicia Andreea Anghel (mama lui Ionuţ) şi 1,2 milioane euro cu titlu de daune morale către Andrei Anghel (fratele mai mare al lui Ionuţ).

Magistraţii au menţinut sechestrul asigurator asupra bunurilor imobile ale firmei SC Tei Rezidenţial SRL, până la concurenţa sumei de 1,7 milioane euro. Constantin Ciorăscu a fost prezent joi la citirea sentinţei.

Pe 2 septembrie 2013, o femeie a sunat la 112 şi a anunţat că şi-a pierdut în Parcul Tei din sectorul 2 al Capitalei unul dintre cei doi nepoţi, aceştia având patru ani (Ionuţ Anghel) şi, respectiv, şase ani (Andrei Anghel). La scurt timp, copilul de şase ani a venit la bunica lui şi i-a spus că Ionuţ este încolţit de câini. Femeia s-a dus la locul incidentului, însă băiatul era mort. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel