Concurs regional de dans pentru copii cu dizabilităţi

Circa 100 de elevi cu dizabilităţi şi voluntari au participat vineri, la Zalău, la un concurs regional de dans ce are ca scop favorizarea integrării sociale a copiilor aflaţi în dificultate, prin implicarea acestora alături de ceilalţi elevi, pe bază de voluntariat, în activităţi atractive, terapeutice şi educative care implică muzica şi dansul.

Etapa regională a Concursului naţional de dans "Împreună pentru viitor" a fost organizată de Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Sălaj în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, Casa Municipală de Cultură Zalău şi Consiliul Judeţean Sălaj.

La concurs au participat 94 elevi coordonaţi de către 28 de profesori din cinci judeţe din regiunea de nord-vest a ţării: Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Concursul a avut două secţiuni, dans modern şi dans tradiţional, fiecare echipă fiind formată din elevi voluntari din învăţământul de masă şi elevi din învăţământul special.

"Mă bucur să avem astăzi, la Zalău, oameni deosebiţi, oameni speciali şi de aceea este o onoare pentru noi să avem alături de noi la acest concurs elevi talentaţi şi cadre didactice devotate. (...) În cadrul acestui concurs avem oaspeţi elevi şi profesori din învăţământul de masă, dar şi din învăţământul special. Doresc să vă spun şi vă rog să nu uitaţi că pentru noi, astăzi, toţi sunteţi speciali, astăzi toţi veţi fi câştigători şi de aceea vă rugăm să primiţi aprecierile noastre", a afirmat, în deschiderea competiţiei, inspectorul şcolar general, Maria Pop.

Secţiunea de dans modern a fost câştigată de echipa de elevi de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă "Speranţa" Zalău şi de la Liceul Pedagogic "Gheorghe Şincai" Zalău iar secţiunea de dans tradiţional, de echipa Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Sighetul Marmaţiei şi a Liceului Tehnologic Forestier Sighetul Marmaţiei.

Concursul naţional de dans "Împreună pentru viitor" face parte din Strategia Naţională de Acţiune Comunitară, ce implică stabilirea unei legături între unităţi de învăţământ de masă, pe de o parte, şi şcoli speciale, centre de plasament şi instituţii, locuinţe sociale şi centre de zi şi spitale, pe de altă parte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel