Concurs pe tema obiectivelor de dezvoltare durabilă adresat liceenilor din Capitală

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a lansat public un concurs adresat liceenilor din Capitală pe tema obiectivelor de dezvoltare durabilă. Csilla Lorincz, şef birou la Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului, a spus că această competiţie face parte din Săptămâna Dezvoltării Durabile de la nivel european.

'Agenda 2030 pentru dezvolare durabilă a fost adoptată în 2015 de Organizaţia Naţiunilor Unite şi stabileşte 17 obiective de dezvoltare durabilă şi noi dorim să ştim de la tinerii din liceele din Bucureşti cum concep ei realizarea acestor obiective şi rolul lor în realizarea acestor obiective', a declarat Csilla Lorincz. Ea a precizat că Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a iniţiat şi sprijină acest concurs, care se va desfăşura pe Instagram, iar Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 îl implementează, scrie Agerpres.

În opinia lui Ivan Patzaichin, copii sunt viitorul. 'Urmărim ca tineretul şi mai ales copiii să înceapă să viseze şi să îndrăznească să realizeze ceea ce visează, pentru că avem nevoie de ei, avem nevoie de copii care să realizeze că viitorul este în mâinile lor şi de ei depinde cum voi trăi mai departe', a adăugat Patzaichin. Potrivit Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, competiţia de creaţie 'Noi sau adulţii? Azi sau mâine?' le solicită elevilor de liceu din Capitală să realizeze conţinut online prin care să contribuie la dezbaterea publică privind dezvoltarea durabilă

. Ei sunt invitaţi să selecteze acele obiective de dezvoltare durabilă care li se par cele mai importante pentru viitorul lor şi să îşi imagineze dacă pot contribui la realizarea lor mai eficient decât adulţii. Conţinutul online realizat pe baza acestei selecţii va avea rolul să argumenteze şi să explice alegerile. Materialele pot fi sub formă de video, fotografii, ilustraţii, meme sau text şi se vor încărca pe Instagram. Se poate participa cu oricâte materiale. Înscrierile se pot face până pe 2 iunie, iar competiţia îşi va desemna câştigătorii prin vot popular, în timpul evenimentului de stradă din 4 iunie, din Piaţa Universităţii, înainte de concertul susţinut de Smiley.

Premiile constau în trotinete urbane pentru adulţi, brăţări fitness şi căşti audio. Conform Regulamentului competiţiei, sunt şase categorii de concurs: Meme (se cere o imagine), T-shirt (se solicită o imagine - un slogan sau mesaj, o ilustraţie sau imagine simplificată pentru imprimat pe un tricou, pe o cană sau pe un bumper sticker), Blockbuster (se cere o imagine, un text sau un video), Scena (se solicită un video de maxim 2 minute, respectiv un film scurt, original, cu un scenariu), Speed debate (text de maxim 300 de cuvinte), Muzică (se cere un video de maxim 2 minute sau un text de maxim 300 cuvinte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel