Concurs Antena 3, câștigător „100 România”. Cine e „noul Liviu Pleșoianu”

De 1 Decembrie, Antena 3 a organizat concursul „100 România”. Mihai Gâdea și Adrian Ursu au fost gazdele din acest an. 

Update 12: Publicul a decis: marele câștigător este Ciprian Meriuță!

(w670)

Update 11: S-au calificat în ultima etapă Ciprian Meriuță și Cristian Deseagă. Proba finală constă în trei teste.

Update 10: Primul test din proba a II-a

Ce ați face dacă:

Ciprian Meriuță: Ești ministrul Educației și ți se solicită de un ONG modificarea orei de religiei cu ore de sexualitate. Accepți sau nu? De ce?

„Îmi place că mi-a fost atribuită tema educației. (...) Dacă aș fi, aș milita pentru ore de educație sexuală în cadrul celor de religie”.

Cristian Deseagă: Ești președintele României, invitat la Casa Alba. Președintele SUA îți spune să-i ceri ceva pentru țara ta?

„Aici există două ipoteze: una trădător, una patriot. În această situație, (...) aș cere un ambasador care să-și respecte atribuțiunile".

Orsolya Berecki: Ești deputat și mulți copii consumă droguri? Ați da o lege de legalizare a drogurilor ușoare?

„Eu nu sunt de acord cu drogurile, nu aș vrea să se legalizeze, distrug sănătatea multor oameni, sunt videoclipuri cu tineri drogați și în ce hal arată, nu aș dori să se afle substanțe care controlează oamenii care nici nu își dau seama cât de tare își strică sănătatea".

Iosefina Pascal: Esti prim-ministru și esti acuzat de fapte de corupție. Îți dai demisia?

„Nu, pentru că aș încălca votul pe care mi l-au dat cetățenii, am ajuns la o suprasaturație, corupția există din cele mai vechi timpuri, Biblia conține esența corupției între Adam și Eva. Nu mi-aș da demisia și nu m-aș chinui să-mi apăr nevinovăția, ci aș aștepta să văd ce decizie ia justiția".

Al doilea test din proba a II-a

Cine ghicește cine este autorul, câștigă.

Cine a zis?

„Ciocu' mic la ei, nu la noi, că suntem la putere acuma”

„Altă întrebare...altă întrebare...”

„Urmăresc cu atenţie şi, recunosc, cu un pic de îngrijorare”

Ulterior, concurenții au primit câte o întrebare chiar din partea Danei Chera.

Update 9: Au fost prezentate rezultatele înregistrate în urma voturilor telespectatorilor. După prima probă, doar patru concurenți merg mai departe. Cei patru sunt: Ciprian Meriuță, Cristian Deseagă, Orsolya Berecki și Iosefina Pascal.

Update 8: Orsolya Berecki, în vârstă de 21 de ani, din Reghin, a primit 10 pe linie. Alex Coita a spus că a fost „surpriza serii".

Update 7: Și de această dată, Mircea Badea a dat 10. Este vorba despre concurentul Mihai Constantinescu, în vârstă de 34 de ani. Acesta a primit 10 și de la Oana Zamfir.

Update 6: În fața juraților, s-a prezentat și Gelu Vlădoiu, în vârstă de 63 de ani, care a spus că „politica trebuie făcută ca să fie bine pentru popor", „trebuie să tragem pentru România ca și cum ar fi casa noastră", „trebuie să ajungem la un consens". „Dacă avem mai multe case?", a replicat ulterior Mircea Badea, care, la final, i-a dat 10. Mugur Ciuvică a spus că i-ar fi dat 10 pentru costum.

Update 5: Cristian Deseagă, în vârstă de 25 de ani, i-a impresionat pe jurați. A primit 9 de la Mugur Ciuvică, 10 de la Oana Zamfir și Mircea Badea, 8 de la Alessandra Stoicescu, 7 de la Alex Coita.

Update 4: A urmat Ciprian Mereuță. „Cred în tot ce ai spus. O să dau primul 10. M-ai surprins!", a spus Oana Zamfir. A primit 9 de la Alessandra Stoicescu, Mugur Ciuvică și Alex Coita, 10 de la Mircea Badea.

Update 3: Delia Scripcariu, în vârstă de 17 ani, a fost a doua concurentă. La un moment dat, emoțiile au copleșit-o. Alex Coita și Mugur Ciuvică i-au dat 8.

Update 2: „Probele nu sunt întâmplătoare, iar întrebările sunt pentru a găsi un răspuns. Cum scăpăm de vrajba națională?", a spus Mihai Gâdea. „Vrajba e mai adâncă decât a fost vreodată", a adăugat Adrian Ursu.

Așadar, prima întrebare este Cum scăpăm de vrajba națională? Iosefina Pascal, în vârstă de 25 de ani, va intra prima în concurs.

Alex Coita: Iosefina, ești foarte curajoasă! Ai un profil foarte puternic. Ai un avantaj: vârsta. Discursul mi se pare că s-a axat mai mult pe cauzele vrajbei. Să te gândești la soluții mai mult. (n.r. i-a dat nota 9)

Alessandra Stoicescu: Ți-ai învins demonii. Ți-aș fi dat 10, însă îți dau 9 cu felicitări.

Mircea Badea: Apreciez, 10!

Oana Zamfir: Eu cred că nu ai răspuns temei. Nu o să-ți dau notă până nu răspunzi. Provocare e să-mi dai trei nume din partide diferite care au făcut ceva.

A răspuns: Ștefănescu (PSD), Gheorghe (PNL), Ghișe (ALDE).

Mugur Ciuvică: Doamna Zamfir, e exigentă. Apreciez cum ai definit problemele. (n.r. i-a dat 10)

Update 1: Juriul e format din: Oana Zamfir, Alessandra Stoicescu, Mircea Badea, Alex Coita și Mugur Ciuvică. „Să fie autentici, să nu vină cu șabloane", a fost sfatul pe care Alessandra Stoicescu l-a avut înainte de concurs pentru concurenți. Dana Chera va avea un moment special sâmbătă seară.

Lista participanților

1. Delia Scripcariu, 17 ani, Iași.

2. Ciprian Meriuță, 32 de ani, Roman.

3. Mihai Constantinescu, 34 de ani, Ploiești.

4. Iosefina Pascal, 25 de ani, București.

5. Viorel Tomescu, 65 de ani, București.

6. Orsolya Berecki, 21 de ani, Reghin.

7. Gelu Vlădoiu, 63 de ani, Dâmbovița.

8. Cristian Deseagă, 25 de ani, Cluj-Napoca.

Aceștia vor avea şansa unei confruntări unice cu români din întreaga ţară, dar şi cu juriul format din jurnaliştii cei mai cunoscuţi ai Antena 3.

Anul acesta, dincolo de miza dialogului şi a confruntării de idei, câştigătorul va pleca pe urmele preşedintelui României, într-o vacanţă în Tenerife.

Câștigătorul din 2017

Amintim că anul trecut, Rareș Tiron a fost câștigătorul concursului "1 România" organizat de Antena 3. La acel moment, tânărul avea 21 de ani, și era student la Facultatea de Litere, Universitatea Bucureşti, anul III. Puțini însă știu ce problemă a avut, în trecut, Rareș Tiron, câștigătorul competiției de la Antena 3. Rareş George Tiron a fost un elev de excepţie al Colegiului Cuza Vodă Huşi. Tocmai din această cauză, a avut un șoc să vadă că a fost notat cu 7,75 la Limba Română, în timp ce la celalalte discipline obținuse note mari - 9,70, respectiv 9.

După contestaţii, Rareş Tiron a primit 8,35 la Limba Română. Chiar și așa, profesorii au spus că este greu de acceptat ca un elev atât de bun să primească o astfel de notă. Acest episod l-a marcat pe Rareș Tiron care spunea că acela a fost cel mai clar exemplu de rateu lamentabil al sistemului de învățământ românesc și considera că a făcut parte dintr-o promoție de sacrificiu.

În 2013, pe vremea când avea doar 17 ani, lansa prima sa carte - "Istorisiri nesănătoase fericirii", zece povestiri şi nuvele întinse pe 200 de pagini.

Câștigătorul din 2016

De asemenea, amintim că în 2016, de 1 Decembrie, Liviu Pleșoianu câștiga un concurs asemănător la Antena 3. De altfel, el s-a ocupat de participanții din 2017. Deputatul spunea, la acel moment, că nu și-a pus niciodată problema dacă va câștiga concursul și că cel mai important este să reușească să intre într-o stare de autenticitate.

Rămâne de văzut cine va fi "noul Liviu Pleșoianu".

Vezi și: EXCLUSIV Concurs Antena 3. Liviu Pleșoianu, moment DECISIV. I-a schimbat viața: Telefonul zbârnâia de mesaje

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel