EXCLUSIV  Concurență mare la Medicină Veterinară. Rector: Am dezvoltat un SPITAL de urgență veterinar, cel mai bine dotat, 24 din 24. Inclusiv cu Ambulanță

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Rectorul USAMV Răzvan Teodorescu a vorbit despre concurența uriașă la admitere și despre spitalul de urgență pentru animale pe care l-au dezvoltat, în exclusivitate pentru DC NEWS.

"Cred că aveți o explozie de cereri la medicină veterinară, pentru că ne spunea profesorul Harbuz că doar în zona București - Ilfov sunt 1,4 de animăluțe de companie și un animăluț de companie devine automat un membru al familiei, că e pisică, că e câțel, că e papagal, că e crocodil... dar nu cred că sunt prea mulți", a spus Bogdan Chirieac. 

Unde se află Spitalul Universitar de Urgență pentru animale

"Exact așa este și este un pic mai complicat să ai grijă de un animăluț față de un copil, pentru că un copil mai spune dacă-l doare ceva din când în când, la animăluț poți doar să vezi că e mai trist sau nu mănâncă, alt indicator nu există.

Pentru lucrul acesta, într-adevăr, la Medicină Veterinară există o concurență foarte mare și am și dezvoltat baza de practică, pentru că nu numai la Medicină Veterinară, dar și pentru celelalte facultăți - în cazul nostru nu putem vorbi despre o specializare, despre un inginer format fără o bază de practică- și atunci am dezvoltat un spital pe care l-au inaugurat acum doi ani și vreau să vă spun că este unul dintre Spitalele Universitare de Urgență veterinare, cred că cel mai bine dotat.

Se află chiar în cadrul campusului de la Medicină Veterinară din Splaiul Independenței 105, iar acolo este deschis pentru oricine are nevoie, este 24/24", a declarat rectorul USAMV Răzvan Teodorescu, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Spitalul de unrgență al USAMV are ambulanță pentru animale

"Adică este un spital de urgență adevărat! Aveți și ambulanță pentru animale?", a întrebat Bogdan Chirieac.

"Exact, exact. Avem inclusiv ambulanță pentru animale, pentru cazurile grave, se deplasează un echipaj pentru a prelua animăluțul și a-l aduce în sala de operații. Iar permanența se face inclusiv cu studenții facutății, care nu fac altceva decât să deprindă abilitățile și cunoștințele necesare, făcând aceste lucruri", a completat rectorul USAMV.

Rectorul USAMV a mai spus, ulterior în emisiune, referindu-se la programul de practică, că studenții de la Medicină Veterinară fac gărzi în spitalul de urgență, deschis non-stop.

 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel