Concluzie: Ionuț Anghel, ucis de câini cu stăpân

Organizația internațională pentru protecția animalelor VIER PFOTEN dezvăluie concluziile raportului oficial al investigațiilor privind moartea lui Ionuț Anghel, copilul de patru ani ucis de câini în apropierea unui parc din Sectorul 2 al Capitalei.

Potrivit raportului, câinii care l-au ucis pe Ionuț erau câini de pază aparținând companiei S.C. Tei Rezidențial S.R.L. București. Conform rechizitoriului Procuraturii, cele două entități considerate responsabile pentru uciderea lui Ionuț sunt Administrația Domeniului Public Sector 2 Bucureşti și S.C. Tei Rezidențial S.R.L. Bucureşti.

De asemenea, s-a stabilit că nu era împrejmuită corespunzător curtea societății și nu au fost îndeplinite obligaţiile ce decurg din legislaţia referitoare la deţinerea de câini, inclusiv a celor periculoşi sau agresivi.

Mai mult, documentul Procuraturii subliniază faptul că ”în ciuda faptului că o parte din câinii care au fost capturaţi pe terenul situat pe str. Tuzla nr. 50 erau din 2009 în evidenţele Centrului Teritorial Veterinar Sector 2 din cadrul Consiliului local sector 2 Bucureşti, fiind sterilizaţi, crotaliaţi şi fiindu-le implantat microcip de identificare, aceştia nu erau, în septembrie 2013, câini fără stăpân. Deţinătorul lor era inculpata S.C. Tei Rezidențial S.R.L. Bucureşti”.
 
"Aversiunea personală a președintelui Traian Băsescu împotriva câinilor fără stăpân, emoțiile de înțeles ale oamenilor și manipularea în masă a acestora prin știrile ce au urmat au condus la o lege emotională, fabricată într-o săptămână și fără fundament științific și rațional", a spus Gabriel Păun, Director de Campanii VIER PFOTEN Internațional.
 
Potrivit unui sondaj realizat de Mercury Research la solicitarea VIER PFOTEN și dat publicității în luna mai, 62% dintre români sunt împotriva uciderii câinilor fără stăpân, majoritatea românilor agreând în schimb soluții alternative care exclud uciderea.
 

CITEȘTE ȘI: Câinii fără stăpân nu mai pot fi eutanasiați


"Este o adevărată tragedie faptul că animalele fără stăpân au fost făcute responsabile pentru moartea copilului, ceea ce a avut drept consecință nenumărate abuzuri și uciderea a zeci de mii de câini de către municipalități și persoane private", subliniază Păun.
 
Potrivit recentelor declarații ale coordonatorului Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, Răzvan Băncescu, 16.000 de câini au fost uciși numai în București, iar alți 2000 se află în adăposturile primăriei. Mai mult, Băncescu a afirmat că jumătate din acești câini au fost ilegal uciși după ce Curtea de Apel a suspendat Normele metodologice de aplicare a legii uciderii, în urma unei acțiuni a VIER PFOTEN. De atunci, legea nu poate fi aplicată și, în consecință, uciderea este ilegală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel