Concerte la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, cu ocazia Pro Istoria Fest

sarmizegetusa
sarmizegetusa

Două zile de concerte vor avea loc în acest weekend la Ulpia Traiana Sarmizegetusa cu ocazia evenimentului Pro Istoria Fest, potrivit Mediafax. Pe scenă vor urca trupe cunoscute precum Vunk, Loredana Groza şi taraful Agurida, Ana Lesko, Mandinga, Hara şi Sistem.

[caption id="attachment_220149" align="alignleft" width="310"] romania.ici[/caption]

Capitala Daciei Romane va organiza concerte de excepţie sâmbătă şi duminică, unde sunt aşteptaţi peste 10.000 de spectatori. Pro Istoria Fest este un eveniment cultural itinerant ce include opt locuri din România care au semnificaţie istorică. După cetăţile Enisala şi Râşnov, Ulpia  Traiana Sarmizegetusa este cea de a treia localitate din acest an în care se desfăşoară evenimentul.

Festivalul Pro Istoria Fest este organizat de Asociaţia Star Education, el aparţinând unui proiect european gândit şi pus în practică de Zoli Toth şi colegii săi din grupul Sistem. La eveniment vor concerta Loredana şi Taraful Agurida, Vunk, Mandinga, Ana Lesko, Hara, Sistem, Andreia Voica şi Deian Galetin. De asemenea, turiştii prezenţi la acest eveniment vor participa la concursuri de lupte libere sau de tras frânghia, sau vor învăţa cum se mânuieşte o sabie.

 "Sunt mândru că am reuşit să aducem la acest festival nume mari ale muzicii româneşti. Faptul că în ultima lună avem peste 30.000 de spectatori la cele două evenimente pe care le-am organizat deja, înseamnă foarte mult pentru noi. Sperăm să atragem atenţia asupra unor locuri inedite din România, locuri foarte frumoase, încărcate de istorie. Sunt locuri cu care am putea să ne mândrim şi vrem să arătăm că şi noi putem să promovăm adevăratele monumente istorice", a declarat liderul trupei Sistem, Zoli Toth, în cadrul zilei de vineri la Deva.

Pro Istoria Fest este organizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Hunedoara. Festivalul va începe sîmbătă la ora 9:00 la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva. La deschiderea oficială va avea loc o paradă a artiştilor îmbrăcaţi în costume de daci şi romani, care îi vor invita pe cetăţeni să participe la eveniment.

 "Acest festival este unic în judeţul Hunedoara prin amploarea şi nivelul de reprezentare artistic, la Ulpia Traiana Sarmizegetusa fiind aşteptaţi cel puţin 10.000 de oameni. Este pentru prima dată când se promovează, la modul foarte serios, istoria, începând cu Ulpia Traiana Sarmizegetusa - locul de geneză a poporului român. Mă bucur că există o organizaţie care doreşte să facă lucruri serioase pentru România şi, în particular, pentru judeţul Hunedoara. Avem de-a face cu o lecţie pragmatică de istorie, în care un monument este prezentat pe viu. Aici, elevul este turistul şi îmi doresc ca numărul lor să fie cât mai mare", a spus Mircea Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara în cadrul conferinţei de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel