Concert extraordinar al elevilor de la "Dinu Lipatti" pe scena Filarmonicii de Stat din Belarus

30 de tineri muzicieni, elevi ai Colegiului Național de Arte "Dinu Lipatti" din Sectorul 4, au susținut pe scena Filarmonicii de Stat din Republica Belarus un concert extraordinar, dedicat Centenarului Marii Uniri.

Orchestra de suflători a colegiului din Sectorul 4, singura de acest gen din țară, alături de muzicieni ai Colegiului Național "M.I. Glinka" din Minsk, a susținut un program exclusiv de muzică românească, interpretând într-un mod original, acorduri celebre din opere ale lui George Enescu, Tiberiu Brediceanu, sau Grigoraș Dinicu.

Evenimentul din Minsk, Capitala Republicii Belarus, a fost inițiat și organizat de Ambasada României din Belarus cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Sectorului 4 – care au susținut financiar participarea Orchestrei de suflători a Colegiului de Arte "Dinu Lipatti".

"Elevii noștri au fost buni ambasadori culturali ai României, mai ales acum, în an centenar. Efortul nostru a fost mic pe lângă talentul lor și dragostea pentru muzică și artă. Primăria Sectorului 4, prin Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ și prin Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti", a suportat din bugetul propriu cheltuielile legate de transportul tinerilor muzicieni", a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Costurile de transport au fost de aproximativ 300 de euro pentru fiecare membru al delegației care se află la Minsk în perioada 14 – 21 noiembrie 2018.

Cheltuielile de cazare și masă ale delegației Colegiului Național de Arte "Dinu Lipatti" au fost asigurate de către Colegiul Național "M.I. Glinka", din Minsk, în cadrul unui parteneriat încheiat de cele două instituții de învățământ.

"Cele două colegii au interpretat împreună două melodii, una românească și una din Belarus, făcând schimb de dirijori. A fost un adevărat spectacol. Suntem mândri de elevii noștri, care au reprezentat cu cinste România și au făcut cunoscute muzica și cultura romanească pe scena din Minsk", a declarat, la rândul său, directorul general al D.A.U.I., Ana Maria Mocăniță.

Vezi si: Simfoniile lui Enescu, pe o scenă din Minsk de elevi din Sectorul 4

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel