Concert de colinde în Centrul Vechi al Capitalei

Un concert de "colinde altfel" a avut loc în la Hanul Gabroveni. Evenimentele continuă până pe 21 decembrie.

Un concert de "colinde altfel" a fost susţinut vineri seara de Corul de Copii Radio, nelipsit în ultimii ani din ALT.Crăciun, târgul alternativ de Crăciun sută la sută românesc, organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, care a revenit în acest an la Hanul Gabroveni.

Şi în acest an luna decembrie a debutat pentru micii artişti cu concertul de deschidere a Târgului de Crăciun, în Piaţa Constituţiei, organizat de Primăria Generală a Capitale. A urmat concertul tradiţional de colinde de la Sala Radio, cu lansarea celui mai nou CD al Corului de Copii Radio dedicat Anului Centenar.

Concertul de vineri seara a adunat în Centrul Vechi al Capitalei numeroşi tineri, în ciuda frigului de afară, nu puţini fiind cei care intonau împreună cu copiii versurile pieselor.

"Din nou împreună, din nou un alt repertoriu. Aşa cum am obişnuit publicul, trebuie să fim în această perioadă destul de versatili. La radio am cântat colinde, dar şi 'Romanian Roots', un spectacol de muzică, imagine şi mişcare, Iată-ne acum într-o ipostază inedită, mai ales pentru spectatorii noştri obişnuiţi care vin la concertele de la Sala Radio: ne-am aflat la Gabroveni unde suntem prinşi în proiectul ALT.Crăciun. Suntem la a treia ediţie şi publicul se arată din nou interesat de prezenţa copiilor noştri care vin într-o formulă redusă - 'Seniorii Corului de Copii Radio, adică cei cu experienţă mai mare în ceea ce priveşte repertoriile, interpretând muzică alternativă, o muzică pe care tinerii o ascultă, o cântă şi pe care o încercăm să o redăm şi noi cu limbajul specific. Sunt lucrări care au fost adaptate, aranjate pentru Corul de Copii Radio de către colegul nostru Ion Dobrinescu şi de către pianista noastră Magdalena Faur. M-am bucurat că, în ciuda frigului, publicul a rămas pe poziţii şi am parcurs întreg programul. Prin acest repertoriu ne adresăm tinerilor, este muzica lor", a declarat, pentru AGERPRES, dirijorul Corului de Copii Radio, Voicu Popescu.

"E vorba de studiu pe voci"

El a anunţat că există intenţia ca acest repertoriu să fie imortalizat pe un compact-disc.

"Poate că proiectul anului viitor de muzică alternativă va aduce publicului şi un prim CD al Corului de Copii Radio cu astfel de muzică. (...) Sigur că pare foarte uşor şi este genul de muzică pe care o asculţi cu multă uşurinţă şi plăcere, dar ea presupune aceleaşi rigori în pregătire, adică e vorba de o vocalitate care se adaptează repertoriului, e vorba de studiu pe voci, pentru că sunt lucruri care au trei, chiar patru voci", a adăugat Voicu Popescu.

Concertul a avut loc sub bagheta dirijorului Voicu Popescu, la pian fiind Magdalena Faur. Au mai acompaniat Cristiana Anghel - chitară şi tobe, şi Liviu Ofiţeru - chitară bas.

Program până pe 21 decembrie

ALT.Crăciun, târgul alternativ de Crăciun sută la sută românesc, organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, a revenit la Hanul Gabroveni în acest an, în perioada 13 - 21 decembrie, cu un program zilnic de concerte live şi un târg altfel de fashion, bijuterii, jucării, accesorii şi obiecte de design semnate de artişti locali.

Pe toată perioada evenimentului, vizitatorii târgului ALT.Crăciun 2018 pot lua parte la numeroase concerte de rock, blues, pop, concerte corale sau folk, prezentate zilnic pe scena ARCUB din pasajul Gabroveni.

Corul de Copii Radio revine cu un nou concert în cadrul ALT.Crăciun pe data de 21 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel