Concept periculos pentru România în contextul alegerilor din Moldova

Andi Cristea, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru Republica Moldova, a spus că ideea federalizării Republicii Moldova, care este promovată de unul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale de la Chişinău, ar putea să pună presiune pe România din punctul de vedere al securităţii naţionale.

În cadrul unei dezbateri dedicate alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, care a avut loc la sediul din Strasbourg al Parlamentului European, europarlamentarul Andi Cristea a spus: 'Domnul Dodon (Igor Dodon, n.r.), din punctul meu de vedere, (...) avansează nişte idei foarte periculoase, cum ar fi de exemplu renunţarea la acordul de asociere semnat de Republica Moldova cu Uniunea Europeană sau promovarea federalizării Republicii Moldova. Ăsta este un concept foarte periculos, inclusiv pentru România, pentru că din punctul meu de vedere - şi îmi asum acest lucru - această idee, a federalizării Republicii Moldova, ar putea să pună presiune pe România din punct de vedere al securităţii naţionale'.

'România va fi întotdeauna alături de Republica Moldova, la bine şi la rău, iar eu, ca preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru Republica Moldova, mă asigur ca Republica Moldova să primească toată atenţia care este posibil să o primească. Cu siguranţă, dorim o perspectivă europeană pentru Republica Moldova (...). Sunt perfect conştient că nu este fezabil la momentul acesta, dar pe termen mediu şi lung, cred că toată lumea ar avea de câştigat dacă Republica Moldova ar primi perspectivă europeană, să devină stat candidat pentru aderare la Uniunea Europeană', a susţinut Cristea, notează Agerpres.

[citeste si]

La dezbatere au participat şi experţii Vladimir Socor şi Nicu Popescu, alături de mai mulţi europarlamentari români şi de alţi membri ai Parlamentului European. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel