Urmărește emisiunea live


Concediul paternal a fost dublat

Senatul din Franţa a votat vineri noapte cu o majoritate covârşitoare dublarea concediului paternal pentru noii taţi, de la 14 la 28 de zile, inclusiv şapte zile libere obligatorii, potrivit DPA.

Această măsură esenţială a bugetului de securitate socială pe 2021 a trecut cu 341 de voturi pentru, două împotrivă şi o abţinere. Măsura, descrisă înainte de vot de secretarul de stat pentru protecţia copilului Adrien Taquet ca fiind o "reformă istorică", ar urma să intre în vigoare la 1 iulie, conform AFP.

Senatul va încheia sâmbătă examinarea restului bugetului de securitate socială şi ar urma să îşi exprime marţi votul asupra întregului pachet. Preşedintele Emmanuel Macron a declarat în septembrie că măsura este "în primul rând una în favoarea egalităţii între femei şi bărbaţi", transmite Agerpres.

"Când un copil vine pe lume, nu există niciun motiv pentru care doar mama să aibă grijă de el", a spus el atunci.

Este important să existe o împărţire mai echitabilă a sarcinilor "din prima zi", a mai afirmat Macron, adăugând că egalitatea între sexe "este marea cauză a mandatului meu de cinci ani şi continuăm să face progrese".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel