EXCLUSIV  Concediu în Delta Dunării. Lipsa aeroportului de la Tulcea, o problemă? Țibuleac: Putem discuta de o revenire a turismului pe cote normale

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Cătălin Țibuleac, președintele AMDTDD, a vorbit despre turismul din Delta Dunării şi despre factorii care influenţează revenirea acestuia la cotele dinaintea pandemiei. 

"Ne mândrim cu Delta Dunării, deşi iată că încep să apară tot felul de mlaştini care capătă denumirea de deltă. Avem şi în Bucureşti unul, un părculeţ care îşi arogă numele ăsta, Delta Văcăreşti, care este o pepinieră de ţânţari şi şobolani. Cum este în unica deltă a Dunării, cum a fost acest an turistic?", a întrebat Val Vâlcu. 

"Delta rămâne la fel de frumoasă, la fel de impresionantă ca destinaţie turistică şi reuşim pas cu pas să ne revenim ca industrie. Turismul în deltă îşi revine şi dovadă stau cifrele care ne apropie de anul 2019, cu o mică diferenţă la străini din păcate. Avem încă această pierdere la străini, care sunt reticenţi în a călători. Avem o scădere de doar 10 la sută faţă de 2019 anul acesta, dar este recuperabilă în momentul în care reuşim să revenim pe piaţa internaţională ca promovare", a declarat Cătălin Ţibuleac. 

Lipsa aeroportului de la Tulcea, o problemă? 

Val Vâlcu a mers mai departe şi a întrebat dacă problema este legată doar de lipsa de promovare sau dacă şi lipsa infrastructurii, în speţă aeroportul de la Tulcea, este o problemă. 

"E şi o problemă de infrastructură, de logistică. Dar nici în 2019 nu aveam aeroport, dar aveam străini. Sper ca anul viitor să stea lucrurile un pic altfel şi dacă ne revenim la nivelul anului 2019, putem discuta de o revenire a turismului din deltă pe cote normale. Repet, până la urmă totul se face pas cu pas şi cu bună intenţie", a mai spus Ţibuleac. 

Atât Delta Dunării, cât și locuitorii acesteia se confruntă cu probleme ridicate de lipsa de implicare a ARBDD, de legislația haotică promovată de guvern și de lipsa finanțării pentru proiectele de protecție a mediului și dezvoltarea turistică sustenabilă.

Problemele principale care afectează destinația turistică Delta Dunării pe termen mediu și lung au fost identificate de principalii actori socio-economici din Deltă, în cadrul unei dezbateri organizate de Consiliul Județean Tulcea și Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD) la Gura Portiței. 

VEZI Delta, în pericol. Probleme ridicate de lipsa de implicare a ARBDD, de legislația haotică promovată de guvern și de lipsa finanțării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel