Concediu fără plată pentru viceprimarul lui Boc. Cine a luat decizia

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Horvath Anna, aflată sub control judiciar pentru trafic de influenţă, a anunţat că urmează să intre în concediu fără plată până la încheierea cercetărilor. Decizia vine ca urmare a faptului că nu se poate prezenta la muncă.

 Am toată încrederea că autorităţile abilitate ale statului sunt şi vor fi în căutarea adevărului. Pentru cele 60 de zile de investigaţii îmi voi depune cererea de concediu fără plată. Consider că ar fi incorect să obţii remuneraţie în condiţiile în care nu poţi presta munca la care te-ai angajat. Mulţumesc tuturor celor care m-au încurajat, m-au asigurat de încrederea lor! (... )Încă de la început am ştiut că, în condiţiile actuale ale birocraţiei exagerate şi ale legislaţiei ambigue din România, asumarea unei asemenea poziţii include, inevitabil, anumiţi factori de risc. Mulţi dintre cei care şi-au preluat, cu toată seriozitatea şi responsabilitatea poziţiile de reprezentare a comunităţii, în multe instituţii s-au confruntat cu situaţii absurde, inacceptabile într-o administraţie europeană, într-un sistem juridic coerent-fundament al democraţie,"  a scris Horvath pe contul de socializare.

Ce spun procurorii DNA

Procurorii DNA au dispus, pe 11 octombrie, luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de Anna Horvath, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Printre obligaţiile impuse se află şi aceea să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, respectiv activitatea de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada februarie - mai, Anna Horvath, în calitate de viceprimar, şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din cadrul primăriei pentru urgentarea avizării unui proiect imobiliar în care un om de afaceri avea interese economice. DNA a precizat că derularea acestui proiect imobiliar presupunea obţinerea, în prealabil, a mai multor documente: eliberarea unui certificat de urbanism, confirmarea unui aviz de oportunitate, concesionarea unei suprafeţe de teren, eliberarea autorizaţiei de construire. Anchetatorii au mai reţinut că, în acelaşi context, Anna Horvath a promis că după alegerile locale îl va ajuta pe acelaşi om de afaceri şi în cazul altor proiecte imobiliare în care acesta avea interese economice. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel