Concediu de odihnă de 25 de zile și liber de ziua de naştere. Propunere legislativă

Senatorul liberal, Marius Nicoară, propune ca ziua de naștere să fie zi liberă acordată oficial pentru toți angajații din România, în aşa fel încât concediul de odihnă să ajungă de la 20, la 25 de zile pe an. Liberalul mai propune ca săptămâna de lucru să aibă doar patru zile. Așa va crește randamentul, iar stresul va fi diminuat, argumentează senatorul.

"Prezenta propunere legislativă, chiar dacă pare la prim vedere cu iz populist, este necesară în contextul interpretărilor existente cu privire la concediile de odihnă și a surmenajului, a suprasolicitării, dar și a persoanelor din diferite companii multinaționale sau chiar instituții publice care lucrează în afara programului de muncă legal, chiar în timpul sărbătorilor legale sau religioase, precum și de multe ori, chiar în timpul perioadei concediului de odihnă, totul pentru a visa la bunăstare financiară ulterioră", se precizează în expunerea de motive la proiectul de lege.

Aleșii citează și studii sociologice, care spun că în România, peste 70% dintre angajații din mediul privat și peste 40% din cel de stat, în special în domeniul cercetării, apărare sau medical, suferă de sindromul dependenței de muncă (workaholic) sau a suprasolicitării locului de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel