Concedieri masive la Bank of America

Concedieri masive la Bank of America
Concedieri masive la Bank of America

Bank of America, cel mai mare angajator din sistemul financiar american, concediază 16 000 de angajați până la sfârșitul acestui an.  Reducerile de personal fac parte dintr-un amplu program de reducere a cheltuielilor și riscurilor.

[caption id="attachment_234360" align="alignleft" width="275"] Sursa: Mediafax[/caption]

Bank of America, a doua mare bancă americană derulează un program de creștere a veniturilor exploatând baza actuală de clienți  și restrângere a activității în domeniul creditelor ipotecare.

Concedierile au început în prima jumătate a acestui an și urmează ca până la sfârșitul anului numărul angajațiolor să ajungă la aproximativ 260000.  Potrivit Mediafax acest pachet de decizii ar clasa BofA pe locul patru după PMorgan Chase, Citigroup şi Wells Fargo în topul angajatorilor americani.

Cu un total de 30000 de posturi luate în considerare pentru reducere BofA se stituează pe primul loc în topul concedierilor planificate pentru acest an. Din  Ianuarie 2011 nu a mai fost anuțat un volum atăt de mare de concedieri efectuate de către o entitate financiară privată.

În 2010 conducerea colosului financiar American a fost  preluată de Brian Moynihan. De la începutul mandatului noului director activele băncii au scăzut cu 7%, iar acțiunile au scăzut și ele cu 37 de procente.

Potrivit Fox News purtătorul de cuvânt al instituției a afirmat că politicile de concedieri aplicate nu au făcut decât să unească două echipe care deja lucrau în strănsă legătură.

Șomajul este una dintre cele mai sensibile probleme cu care se confruntă Statele Unite la acest moment. De peste trei ani șomajul în Statele Unite se menține peste pragul de 8%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel