Concedieri la Salubritate Fapte 5 SA, după deszăpezirea de joi noaptea

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Șeful Serviciului Transport și Mecanizare din cadrul societății Salubrizare Fapte 5 S.A., Cătălin-Ginel Stoian, a fost concediat pentru că joi noaptea erau prea puține utilaje de deszăpezire, anunță Primăria Sectorului 5.

„Întrucât meteorologii au emis o avertizare de vreme rece și ninsoare pentru București, în intervalul 10 martie 2021, ora 22:00 – 11 martie 2021, ora 08.00, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone s-a deplasat miercuri seară pe raza teritorială a sectorului, pentru a se asigura că acțiunea de deszăpezire se efectuează conform planului de acțiune. Edilul a constatat că din cele aproape 40 de utilaje disponibile, pe teren erau doar 16. Cristian Popescu Piedone a solicitat ca celor care se fac vinovați de această situație să li se desfacă contractul de muncă de îndată”, anunță Primăria Sectorului 5, potrivit Mediafax.

„În urma controlului desfășurat pe teren s-a constatat că insuficiența utilajelor de deszăpezire comparativ cu numărul total de utilaje disponibile. Mai exact, pe teren acționau 14 utilaje cu plug și sărăriță și 2 utilaje de dimensiuni reduse, fapt ce contravine , în cadrul căreia sunt înscrise 38 de utilaje dintre care 21 prevăzute cu sărăriță. Șoferii nu au fost înștiințați cu privire la desfășurarea acțiunii de deszăpezire, iar Șeful Serviciului Transport și Mecanizare din cadrul societății Salubrizare Fapte 5 S.A., Cătălin-Ginel Stoian nu era prezent în teren, deși a fost contactat de Directorul Corpului de Control al Primarului. Astfel, acesta nu a dus la îndeplinire atribuțiile înscrise în fișa postului”, potrivit Primăriei Sectorului 5.

De asemenea, a fost constatată lipsa din teren a personalului responsabil cu acțiunea de deszăpezire, fiind sesizată neconformitatea raportată la planificarea existentă, cu mențiunea că, responsabilitatea planificării și a controlului executării acesteia intră în atribuțiile Directorului Salubrizare Fapte 5 S.A., Ioan Kern.

„Având în vedere cele menționate mai sus, prejudiciul creat societății Salubrizare Fapte 5 S.A., dar și disconfortul creat pentru cetățenii din Sectorul 5, Directorul General Adjunct interimar, Cosmin Vărzaru a solicitat întrunirea de urgență a Comisiei Disciplinare. Membrii comisiei au decis în unanimitate desfacerea contractului de muncă în ceea ce-l privește pe Cătălin Ginel Stoian. Totodată, vă aducem la cunoștință că s-a întrunit Comisia Disciplinară și pentru Directorul Salubrizare Fapte 5 S.A., Ioan Kern”, se menționează în finalul comunicatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel