Omagii internaţionale pentru Stephen Hawking. Reacţia NASA

Sebastian Florea / 14 Martie 2018 / 10:34 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Comunitatea academică şi ştiinţifică internaţională şi-a exprimat regretul profund după anunţul morţii cunoscutului astrofizician britanic Stephen Hawking (76 de ani), în primele ore ale zilei de miercuri.

'Profesorul Hawking a fost o persoana unică, de care ne vom aduce aminte cu afecţiune, nu doar la Cambridge, ci în întreaga lume', a declarat Stephen Toope, vicepreşedintele Universităţii Cambridge, unde Hawking a studiat şi a lucrat. 'Contribuţiile sale excepţionale la cunoaşterea ştiinţifică, la popularizarea ştiinţei şi matematicii lasă o moştenire de neşters'.

Pe Twitter, NASA a adus un omagiu 'faimosului fizician şi ambasador al ştiinţei'. 'Descoperirile sale au deschis un univers al posibilităţilor pe care noi şi lumea continuăm să îl explorăm', a apreciat agenţia spaţială a SUA.

Remembering Stephen Hawking, a renowned physicist and ambassador of science. His theories unlocked a universe of possibilities that we & the world are exploring. May you keep flying like superman in microgravity, as you said to astronauts on @Space_Station in 2014 pic.twitter.com/FeR4fd2zZ5

— NASA (@NASA) 14 March 2018

'Moartea sa lasă în urmă un vid intelectual. Dar nu este vorba despre un gol, ci mai degrabă despre un fel de energie care impregnează textura spaţiu-timpului, care sfidează orice măsură', remarca pe Twitter astrofizicianul american Neil deGrasse Tyson.

Lumea politică a reacţionat la rândul său cu tristeţe la anunţul făcut de familia omului de ştiinţă.

Stephen Hawking a fost 'o sursa de inspiraţie pentru noi toţi, indiferent de situaţia noastră, pentru a ajungem la stele', a declarat secretarul de stat britanic pentru veterani, Tobias Ellwood. 'El a tras draperiile şi ne-a oferit o privelişte asupra a tot: asupra universului şi asupra puterii spiritului uman', a reacţionat pe Twitter secretara de stat pentru dezvoltare Penny Mordaunt.

La rândul său, premierul indian Narendra Modi şi-a exprimat admiraţia pentru omul de ştiinţă britanic, declarând că acesta 'a făcut lumea un loc mai bun'.

[citeste si]

Născut la 8 ianuarie 1942, Stephen William Hawking a fost unul dintre cei mai renumiţi oameni de ştiinţă din lume, fiind comparat cu Albert Einstein sau cu Isaac Newton.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25