Omagii internaţionale pentru Stephen Hawking. Reacţia NASA

Comunitatea academică şi ştiinţifică internaţională şi-a exprimat regretul profund după anunţul morţii cunoscutului astrofizician britanic Stephen Hawking (76 de ani), în primele ore ale zilei de miercuri.

'Profesorul Hawking a fost o persoana unică, de care ne vom aduce aminte cu afecţiune, nu doar la Cambridge, ci în întreaga lume', a declarat Stephen Toope, vicepreşedintele Universităţii Cambridge, unde Hawking a studiat şi a lucrat. 'Contribuţiile sale excepţionale la cunoaşterea ştiinţifică, la popularizarea ştiinţei şi matematicii lasă o moştenire de neşters'.

Pe Twitter, NASA a adus un omagiu 'faimosului fizician şi ambasador al ştiinţei'. 'Descoperirile sale au deschis un univers al posibilităţilor pe care noi şi lumea continuăm să îl explorăm', a apreciat agenţia spaţială a SUA.

Remembering Stephen Hawking, a renowned physicist and ambassador of science. His theories unlocked a universe of possibilities that we & the world are exploring. May you keep flying like superman in microgravity, as you said to astronauts on @Space_Station in 2014 pic.twitter.com/FeR4fd2zZ5

— NASA (@NASA) 14 March 2018

'Moartea sa lasă în urmă un vid intelectual. Dar nu este vorba despre un gol, ci mai degrabă despre un fel de energie care impregnează textura spaţiu-timpului, care sfidează orice măsură', remarca pe Twitter astrofizicianul american Neil deGrasse Tyson.

Lumea politică a reacţionat la rândul său cu tristeţe la anunţul făcut de familia omului de ştiinţă.

Stephen Hawking a fost 'o sursa de inspiraţie pentru noi toţi, indiferent de situaţia noastră, pentru a ajungem la stele', a declarat secretarul de stat britanic pentru veterani, Tobias Ellwood. 'El a tras draperiile şi ne-a oferit o privelişte asupra a tot: asupra universului şi asupra puterii spiritului uman', a reacţionat pe Twitter secretara de stat pentru dezvoltare Penny Mordaunt.

La rândul său, premierul indian Narendra Modi şi-a exprimat admiraţia pentru omul de ştiinţă britanic, declarând că acesta 'a făcut lumea un loc mai bun'.

[citeste si]

Născut la 8 ianuarie 1942, Stephen William Hawking a fost unul dintre cei mai renumiţi oameni de ştiinţă din lume, fiind comparat cu Albert Einstein sau cu Isaac Newton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel