Comunitatea academică a SNSPA condamnă discursul public anti-european

snspa
snspa

Comunitatea academică a SNSPA condamnă discursul public anti-european și anti-democratic, promovat tot mai des în spațiul public de către reprezentanți ai partidelor politice parlamentare. 

"Xenofobia, naționalismul retrograd și discursul bazat pe ură nu sunt valori ale păcii, ale democrației și ale spațiului european din care societatea românească face parte. Astfel de discursuri, bazate pe stereotipuri și prejudecăți, dinamitează fundamentele democrației românești și stimulează atitudinile euro-sceptice, afectând unitatea și stabilitatea Uniunii Europene", a transmis conducerea SNSPA 

Solicitare către partide

SNSPA atrage atenția asupra responsabilității pe care mass-media centrale, dar și locale, o au în contextul în care găzduiesc și promovează astfel de discursuri. "Lipsa de reacție a jurnaliștilor faţă de mesajele unor politicieni ale căror atitudini contravin flagrant valorilor și principiilor europene reprezintă un factor de îngrijorare, care poate pune sub semnul întrebării independența și/ sau profesionalismul instituțiilor de presă. Totodată, în calitate de Școală de guvernare, care promovează valorile democratice, SNSPA solicită tuturor partidelor politice să se delimiteze ferm de membrii care au un discurs public bazat pe ură, discriminare, xenofobie și informații false, care manipulează și lansează atacuri ce depășesc limitele unei confruntări politice democratice și care atacă în mod incalificabil persoane, instituții și state, afectând astfel imaginea și interesele strategice ale României", se mai arată în comunicatul SNSPA. 

VEZI ȘI:

Rectorul SNSPA - ales preşedinte al Forului Academic Permanent America Latină şi Caraibe - UE

Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa E.S. Miroslav Lajčák


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel