EXCLUSIV  Complet de 5 judecători, răsturnare de situație. Cazul Dragnea. Borza, observație explozivă

Dragnea
Dragnea

Curtea Constituțională a României (CCR) a admis existența unui conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema completelor de 5 judecători. Ca urmare a deciziei CCR, ÎCCJ va trebui să aleagă completele de judecători conform prevederilor noii legi. De modificări va avea parte și completul ce judecă dosarul angajărilor fictive, în care președintele PSD a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Deputatul independent Remus Borza consideră că hotărârea CCR „e cu dus și întors” pentru Liviu Dragnea.

„CCR a admis sesizarea formulată de prim-ministrul Guvernului României și a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte. Unde e lege, nu e tocmeală. În Legea 304/2004, promulgată de președintele Iohannis, după ce a epuizat toate procedurile de contestare, se precizează că completele de recurs de la Înalta Curte de Casație se compun din cinci judecători a căror numire se face prin tragere la sorți, altfel spus în mod aleatoriu. Doamna Tarcea, care e Livia Stanciu 2 de la Înalta Curte de Casație, o mare apărătoare a statului de drepți, a speculat o chichiță, și anume: la început de an, se stabilesc membrii completelor de recurs. Legea 304 a intrat în vigoare în octombrie, iar începutul anului înseamnă 1 ianuarie 2019. Ce s-au gândit? Hai că, între timp, îl facem noi pe Dragnea, dosarul în recurs fiind pe rol încă din septembrie. S-ar fi mers pe practica veche de la ÎCCJ, respectiv președinții de completuri nu se trag la sorți, sunt desemnați din oficiu dintre președintele Înaltei Curții, vicepreședinți sau președintele secției penale. Lucrul acesta, evident, l-a nemulțumit pe Dragnea. Deși eu vă spun că, în prezent, completul pe care îl are e bun. Cei cinci judecători sunt onești, judecă obiectiv, chiar dacă asupra a doi, trei planează o suspiciune de apropiere față de binom. Miza este însă uriașă și nu cred că și-ar fi permis niciunul dintre ei să facă vreo aroganță", a spus Remus Borza în cadrul emisiunii „Borza Analytica" de joi.

„ÎCCJ urmează a proceda la desemnarea prin tragere la sorți a tuturor membrilor completurilor de 5 judecători, decizia fiind definitivă și obligatorie. Acum, cu tragerea la sorți, s-ar putea să avem o surpriză: să vină unii mai acoperiți. Să nu se înțeleagă că vreunul din cei cinci ar fi un acoperit. Decizia e cu dus și întors pentru Dragnea. S-ar putea să cadă din lac în puț", a afirmat deputatul Remus Borza.

Video - Declarațiile complete, mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel