COMPER, concursul pentru elevi care i-a enervat pe profesori. "Ar trebui renunțat... zero lei"

manuale scolare
manuale scolare

Mai mulți profesori și învățători au fost enervați de testele COMPER prin care elevilor li se evaluează competențele matematice, de comunicare în limba română și de lectura, precum și obișnuința cu situații de concurs.

Prima care a tras semnalul de alarmă a fost o învățătoare care, contactată de DC News, a spus că totuși nu vrea să facă din subiectul pe care l-a relatat un scandal de presă. Cu toate acestea, postarea de pe Facebook a fost publică și o redăm în continuare: "Comper... O gogomănie de concurs!!! Site-ul blocat, copii dezamăgiți! Vai, vai vai, organizare! Cred că ar trebui renunțat la acest concurs de... zero lei, zero parale! Voi, dragi colegi, ce părere aveți???".

Profesorii și învățătorii și-au dat cu părerea despre organizarea concursului. Unii au spus că acesta este foarte bun, alții au fost în ton cu mesajul de la care a pornit dezbaterea.

"Am participat la Comper încă de la prima ediție. Este un concurs adresat tuturor elevilor din clasă. Dacă dumneavoastră, domnii profesori ați fi fost obiectivi și la etapa națională s-ar fi calificat doar elevii care au obținut cu adevărat 100 de puncte în fiecare semestru, nu s-ar fi blocat sistemul. Propun revenirea la evaluarea computerizată, așa cum se proceda în primele ediții.";

"De unde știți că nu am fost obiectivi??? Cei cinci elevi calificați vor să finalizeze testul. Vai de organizare! Școala ne-a pus la dispoziție logistica, dar organizarea concursului lasă de dorit!!!";

"Renunțați la toate concursurile. Nu mai chinuiți copiii în goana după puncte la dosar";

"Luni dimineața site-ul a funcționat perfect. Eleva mea a ales să susțină testul de la ora 8.00";

"Părerea mea este că testele online, mai ales cele care sunt gratuite sau au module gratuite, sunt o oportunitate grozavă de a exersa, de a introduce tehnologia în învățare, de a da un feedback cât de cât corect părinților. Din cei 9 elevi ai mei calificați, doar 5 au reușit să se logheze astăzi, și asta tot încercând între orele 9 și 12. Unii au plâns fie că le era teamă că nu se mai conectează și pierd, fie că nu au reușit de loc să se conecteze. Am transformat totul în învățături: le-am spus că așa e și în viață, uneori stresul este maxim, că trebuie să luăm partea plină a paharului, să avem muuultă răbdare, iar dacă la final totul se anulează, să vedem că de fapt ni se oferă o oportunitate nouă de a învăța, de a exersa, de a ne testa";

"Să fim serioși, e un concurs corect DOAR dacă învatatorul nu are în vedere și depunerea vreunui dosar de gradație...";

"Cred că cei care se ocupă de site-ul Comper ar trebui fie să ridice puțin standardul concursului, astfel încât să fie doar câteva sute de calificați național și să nu le mai pice serverele, fie să eșaloneze cumva altfel pe zile testele, fie să investească în servere mai performante. În fond, fac publicitate și vânzare pe baza acestui concurs".

Reacție COMPER

"Din cauza imposibilitatii serverelor de a sustine un numar foarte mare de participanti la testele on-line, ETAPELE NATIONALE COMPER-COMUNICARE si COMPER-MATEMATICA se vor da, ca si celelalte doua etape, ca teste scrise. Va multumim pentru intelegere!", a transmis echipa COMPER.

Dacă vreți să ne spuneți ce părere aveți despre concursul COMPER ne puteți scrie pe adresa [email protected] sau în secțiunea comentarii de la acest articol.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel