EXCLUSIV  Compensaţii pentru bolnavii cronici care nu pot beneficia de anumite tratamente. Sondaj ARGUMENT, rezultat categoric

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Aproape 9 din 10 români consideră că bolnavii cronici care nu pot beneficia de tratamente din cauza stării ar trebui să primească anumite compensații.

Întrebarea institutului ARGUMENT a fost dacă ar trebui ca bolnavii cronici care nu pot beneficia de anumite tratamente datorită stării lor de sănătate să primească anumite compensații. „Aproape 9 din 10 respondenți consideră că da, trebuie să primească aceste compensații”, a transmis Mădălina Hideg. În opinia respondenților, inclusiv familia extinsă a bolnavilor cronici ar trebui să beneficieze de astfel de compensații (73% din cei 87% care consideră că da).

„Cu siguranță că ajutorul primit din partea sistemului de sănătate publică este important, atât pentru bolnavi în sine, cât și pentru aparținători. Probabil că este o parte o contractului social dacă vreți ca statul să aibă grijă de toți cetățenii săi, inclusiv pe partea de sănătate”, a adăugat Mădălina Hideg.

„Acest lucru semnalează impactul social al bolii cronice, nu este doar o problemă medicală, este o problemă socială. Boala cronică afectează capacitatea de muncă, de inserție socială, limitează multe alte aspecte ale vieții”, a explicat Val Vâlcu, în emisiunea EXCLUSIVĂ de la DC NEWS.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel