Companiile germane anticipează concedieri în 2013

Mai mult de un sfert din companiile din Germania anticipează concedieri  din cauza previziunilor de scădere a exporturilor şi a producției. 

Potrivit unui sondaj publicat luni de institutul economic german din Koln, nemții vor avea mai puține posturi de muncă în anul 2013. Sondajul a fost realizat în rândul companiilor din Germania şi arată că 28% dintre acestea intenţionează să reducă numărul locul de muncă anul viitor, faţă de 20% care preconizează să îşi extindă forţa de muncă.

Dintre companiile participante la cercetare, 29% anticipează că vor să reducă investiţiile. La începutul acestui an, numai 16% dintre companii intenţionau să restrângă investiţiile. Tendinţa se explică prin efectul conjugat al scăderii anticipate a producţiei şi a exporturilor.

  "Criza datoriilor din zona euro începe să atingă Germania prin intermediul exporturilor", se arată în studiu.

Institutul a subliniat însă că Germania va reuşi să evite recesiunea."Companiile germane se aşteaptă ca anul 2013 să fie fragil din punct de vedere economic şi tot mai multe îşi îngheaţă previziunile referitoare la angajări şi investiţii", se arată într-un comunicat al institutului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel