Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Companiile din India, invitate să investească în România

Mihai Ciobanu / 26 noi 2018 / 23:16
Afaceri
Afaceri

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut luni o întrevedere cu omologul din India, Sushma Swaraj, în care a încurajat participarea companiilor din această ţară la realizarea proiectelor aprobate de Guvernul român pentru a fi implementate în regim de parteneriat public-privat. 

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, cei doi miniştri de Externe au trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale, remarcând cursul ascendent al dialogului politico-diplomatic, cooperarea foarte bună în cadrul forurilor internaţionale, precum şi tendinţa vizibilă de revigorare a schimburilor comerciale bilaterale. 

Teodor Meleşcanu a subliniat interesul României pentru consolidarea Parteneriatului Extins cu Republica India (încheiat la 8 martie 2013) prin impulsionarea cooperării pe multiple paliere: comerţ şi investiţii, transport aerian şi maritim, apărare şi industria de apărare, educaţie, cultură, sănătate. "A încurajat participarea companiilor din India la realizarea proiectelor aprobate de Guvernul român pentru a fi implementate în regim de parteneriat public-privat. A reliefat importanţa ridicării nivelului consultărilor politice şi a continuării dialogului pe teme legate de schimburile comerciale şi investiţii prin contacte la nivelul miniştrilor de resort", informează MAE. 

Teodor Meleşcanu a prezentat principalele obiective ale viitoarei Preşedinţii a României la Consiliul UE 

De asemenea, Meleşcanu a prezentat principalele obiective ale viitoarei Preşedinţii a României la Consiliul UE şi a exprimat disponibilitatea de a promova, pe parcursul acesteia, aprofundarea cooperării dintre Uniunea Europeană şi Republica India. Programul vizitei ministrului român al Afacerilor Externe în India a inclus şi o întrevedere cu adjunctul consilierului pentru securitate naţională al premierului Pankaj Saran, în cadrul căreia au fost abordate aspecte ale evoluţiilor internaţionale şi regionale. 

Şeful diplomaţiei române a susţinut, în cadrul unei conferinţe organizate la Observer Research Foundation - unul dintre cele mai importante think-tank-uri din India - o alocuţiune privind agenda României referitoare la conectivitatea între Europa şi Asia. Vizita ministrului Afacerilor Externe în India a avut loc în contextul marcării, în 2018, a 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice (la 14 decembrie 1948) şi a cinci ani de la încheierea Parteneriatului Extins între România şi Republica India. În perioada 18-20 septembrie, a fost organizată vizita în România a vicepreşedintelui Republicii India, Venkaiah M. Naidu, aminteşte MAE. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25