Companiile de cablu Comcast şi Time Warner Cable, date în judecată

Companiile de cablu Comcast şi Time Warner Cable au fost date în judecată pentru rasism şi li se cere plata a 20 de miliarde de dolari despăgubiri.

Procesul a fost deschis la Los Angeles de Asociaţia naţională a instituţiilor media deţinute de afro-americani (NAACP, National Association of African American Owned Media) şi Entertainment Studios Networks, compania de media fondată de producătorul şi actorul de comedie afro-american Byron Allen, informează reuters.com.

Potrivit plângerii în justiţie, în cadrul procesului de asigurare a aprobării achiziţiei din 2011 a NBC Universal, Comacast ar fi încheiat memorandumuri cu o serie de organizaţii de apărare a drepturilor civile, inclusiv cu NAACP, National Urban League şi National Action Network, fondată de reverendul de culoare Al Sharpton, care ar fi fost de fapt "înşelătorii" pentru a "pune într-o lumină favorabilă practicile de business discriminatorii ale Comcast".

CITEȘTE ȘI: RCS&RDS preia posturile Pro FM și InfoPro. CNA discutĂ preluarea posturilor Pro FM și InfoPro de către RCS&RDS 

Memorandumurile ar fi prevăzut ca firma de cablu să includă printre canalele retransmise zece noi canale TV independente până în 2020, dintre care patru ar fi fost deţinute şi administrate de afro-americani.

Potrivit plângerii, singurul canal cu acţionariat 100% afro-american pe care Comcast a fost de acord să-l retransmită este Africa Chanel, iar acesta este deţinut de Paula Madison, fostă responsabilă cu diversitatea la NBC Universal, care a fost implicată direct în încheierea memorandumurilor.

Comcast a catalogat acţiunea în instanţă drept "frivolă", iar Al Sharpton, care este inclus printre pârâţi, alături de organizaţiile pentru drepturi civile, a spus că procesul este "o afirmaţie falsă din partea unei persoane (Byron Allen, n.r.) care nu are niciun fel de credibilitate".

"Nu există nicio bază pentru acest proces", a declarat Sharpton pentru Variety.

Reprezentanții Time Warner au refuzat să comenteze situația.

Comcast și Time Warner vor fuziona

Piaţa americană a televiziunii din cablu se va schimba la faţă după ce o bătălie pe viaţă şi pe moarte între cei mai mari furnizori s-a încheiat. Printr-un schimb de acţiuni de 45 de miliarde de dolari, Comcast, cel mai mare cablist american, va cumpăra a doua companie din piaţă, Time Warner Cable.

Marele învins este al treilea mare furnizor din America, Charter, care, pe lângă faptul că nu a reuşit să cumpere Time Warner Cable aşa cum voia, de acum încolo va trebui să se bată şi cu un nou format gigant al serviciilor de telecomunicaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel