Companiile aeriene vor face teste COVID-19, din decembrie

Companiile aeriene încep să introducă zboruri cu teste Covid-19 incluse. 

Compania italiană Alitalia va opera zboruri de la Roma la New York, începând cu 8 decembrie, în care va testa pasagerii, anunță reprezentanții acesteia și ai companiei care gestionează aeroportul Fiumicino din Roma. 

Potrivit Reuters, anunțul urmează unui ordin al Ministerului Sănătății din Italia, emis la sfârșitul lunii trecute și care rămâne în vigoare până la 15 februarie, conform căruia pasagerii care zboară între Roma și unele destinații din SUA pot fi testați pentru coronavirus cu 48 de ore înainte de plecare și la sosirea pe aeroportul de destinație, pentru a evita carantina pe care Italia o impune călătorilor veniți în țară.

Compania nu e la prima încercare

 

În septembrie, într-un efort de a relua călătoriile interne după primul val al epidemiei, Alitalia a experimentat testarea COVID pe unele zboruri pe ruta Fiumicino Roma și Milano Linate, cele mai mari aeroporturi din Italia.

Guvernul italian a restricționat însă circulația între regiuni pentru a limita răspândirea infecțiilor cu Covid-19. 

Traficul de pasageri pe Aeroportul Fiumicino din Roma a scăzut drastic anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus și la începutul lunii martie, astfel că reprezentanții aerportului au fost nevoiți să îl închidă parțial. 

„Această fază experimentală va avea ca scop evaluarea eficacității și funcționalității noului mod de a călători, cu scopul de a spori  siguranța pasagerilor și de a fluxului de călători în sezonul de vară 2021”, au declarat companiile aeriene italiene, conform Digi24.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel