Companii municipale, decizie CAB. Cristian Buşoi, solicitare

Cristian Busoi, europarlamentar PNL
Cristian Busoi, europarlamentar PNL

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a cerut vineri Primăriei Capitalei şi primarului general suspendarea de urgenţă a activităţii companiilor municipale şi a afirmat că urmează ca acestea, conform legii şi conform unor hotărâri care vor veni în perioada imediat următoare, să fie desfiinţate. 

"PNL Bucureşti salută decizia instanţei de a anula hotărârea de consiliu prin care se înfiinţează cele 22 de companii municipale. PNL Bucureşti cere de urgenţă Primăriei Bucureşti, primarului general şi administraţiei şi celor care sunt astăzi responsabili în aceste companii suspendarea de urgenţă a activităţii companiilor, urmând ca aceste companii, conform legii şi conform unor hotărâri care vor veni în perioada imediat următoare, să fie desfiinţate.

Sigur că se pune problema cine este responsabil pentru prejudiciul creat prin înfiinţarea acestor companii, sunt aproape 2,7 miliarde de lei care, în toată această perioadă, au fost alocaţi sau s-a decis alocarea acestor bani către aceste companii, fie sub formă de împrumuturi, fie sub formă de măriri de capital, de asemenea sunt foarte multe cheltuieli făcute de aceste companii. Cred că şi doamna primar general şi consilierii care au votat înfiinţarea acestor companii trebuie să dea nişte explicaţii publice şi oricum aşteptăm demisia acestora, fiind responsabili de această situaţie", a spus Buşoi într-o conferinţă de presă. 

El a adăugat că PNL a atras atenţia de la bun început despre riscul existenţei acestor companii şi despre felul în care se construieşte "o administraţie paralelă" faţă de administraţia deja existentă în Primăria Capitalei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel