Compania Asesoft, sentință anulată de Curtea de Apel Ploiești

Sentință anulată
Sentință anulată

Judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti au anulat sentinţa prin care Tribunalul Prahova dispusese intrarea în procedura generală a falimentului pentru firma Asesoft International SA, urmărită penală într-un dosar de corupţie alături de fostul deputat Sebastian Ghiţă.

Curtea de Apel Ploieşti a admis contestaţia înaintată de procurorii DNA la sentinţa dată de Tribunalul Prahova prin care compania Asesoft International SA putea intra în faliment şi putea fi dizolvată.

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au dispus definitiv anularea sentinţei care permitea procedura falimentului şi trimiterea spre rejudecare a dosarului în care zeci de companii private, bănci, primrii dar şi administraţii financiare apar drept creditori ai Asesoft International.

Magistraţii de la Secţia de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Prahova hotărâseră intrarea în procedura generală a falimentului a companiei SC Asesoft International SA., într-un dosar înregistrat în anul 2014.

Cine figurează în dosar

În acest dosar, pe lista creditorilor figurează zeci de persoane juridice, companii şi instituţii publice, printre care ANAF, Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, Banca de Export Import a României Eximbank SA, direcţiile de taxe şi impozite locale din sectoarele 1 şi 6, oraşele Sinaia şi Băicoi, comuna Ariceştii Rahtivani, toate din judeţul Prahova, Veolia Energie Prahova, furnizor de agent termic, precum şi bănci, companii de leasing, firme de software sau cu alte domenii de activitate.

Patrimoniul Asesoft International, producătorul de aplicaţii deţinut indirect de deputatul Sebastian Ghiţă, potrivit DNA, şi în insolvenţă din 2015, a fost evaluat la 32,5 milioane de lei, conform preţurilor de piaţă ale activelor, scria în septembrie 2017 Profit.ro.

Procurorii DNA Ploieşti au pus sechestru pe bunurile SC Asesoft International SA şi SC Teamnet Internatioal SA, în contextul în care cele două persoane juridice sunt cercetetate într-un dosar de corupţie care îl vizează pe Sebastian Ghiţă, despre care anchetatorii susţin că este cel care controlează cele două firme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel