Compania aeriană Garuda Indonezia a anulat o comandă pentru avioanele Boieng

Boeing
Boeing

Compania de transport aerian a Indoneziei, Garuda a anulat o comandă de miliarde de dolari, lansată către Boeing, după două accidente aeriene în care au fost implicate două jet-uri Boeing 737 Max 8, transmite The Guardian.

Este prima companie aeriană care ia decizia anulării comenzii pentru 49 de avioane model Boeing 737 MAX 8. Un purtător de cuvânt al companiei Garuda, Ikhsan Rosan, a declarat: "Motivul este că pasagerii Garuda din Indonezia și-au pierdut încrederea în acest model de avion".

În timp ce Boeing a continuat să lucreze la remedierea cauzei care a dus la prăbușirea celor două aeronave, fiind vorba despre un soft care modifică independent de voința ilotului unghiul de atac al aeronavei. 

Garuda a primit deja unul dintre avioanele 737 MAX 8, parte dintr-o comandă de 50 de avioane în valoare de 4,9 miliarde de dolari, la prețuri de listă. Compania aeriană încearcă de asemenea să returneze către Boeing avionul pe care la primit, a declarat purtatorul de cuvant entru AFP.

"În principiu, nu vrem să înlocuim Boeing. Poate că vom înlocui (aceste avioane) cu un alt model", a declarat directorul Garuda Indonezia, I Gusti Ngurah Askhara Danadiputra pentru Detik.

Vezi și:

Cât a pierdut Boeing după evenimentul din Etiopia

Cuc, anunț despre avioanele Boeing 737 MAX care vor ajunge la TAROM

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel