Compania aeriană Condor, împrumut de 550 milioane de euro de la stat

Guvernul federal german şi landul Hessa au fost de acord să ofere Condor împrumuturi în valoare de 550 milioane de euro (596,31 milioane de dolari), după ce proprietarul operatorului aerian polonez LOT a renunţat la achiziţionarea companiei aeriene germane, transmite Reuters.

"Compania este viabilă din punct de vedere operaţional, este profitabilă în condiţii normale şi are perspective bune", a declarat Peter Altmaier, ministrul Economiei, scrie Agerpres.

Într-un comunicat separat, Condor a precizat că va primi un credit de 294 milioane de euro, ca ajutor pentru atenuarea impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19), şi încă 256 milioane de euro pentru a refinanţa complet un credit punte primit după falimentul firmei mamă Thomas Cook, în luna septembrie a anului trecut. În condiţiile în care zborurile sunt anulate din cauza restricţiilor de călătorie, cele aproape 60 de avioane ale Condor sunt ţinute la sol şi compania a cerut ajutor de stat.

Angajaţii, nevoiţi să accepte unele restructurări

Condor, companie care concurează cu Lufthansa şi TUI fly, a înregistrat profituri în ultimii ani şi este un partener important de afaceri pentru touroperatorii germani. În ultima perioadă, angajaţii Condor au fost nevoiţi să accepte unele restructurări pentru a face compania mai atractivă pentru un cumpărător. Obiectivul directorului general Ralf Teckentrup a fost acela de a îmbunătăţi perspectivele de profit prin reducerea costurilor şi, dacă este posibil, să vândă compania ca o singură entitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel