Comitetul de miniștri din UE, solicitări pentru România în plin scandal Pintea

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

După ce s-a pus în discuţie situaţia grea prin care trece Sorina Pintea în Arestul Central, comitetul de miniştri al Consiliului Europei a solicitat României să amelioreze condiţiile din arestul preventiv şi închisori. 

Comitetul, care supervizează aplicarea deciziilor Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), s-a pronunţat în cazul Rezmiveş şi alţii şi grupul Brăgădireanu împotriva României, în care reclamanţii s-au plâns în special de condiţiile de detenţie în diferite unităţi penitenciare sau centre de arest preventiv ale poliţiei.

În speţă, organismul european a cerut autorităţilor de la Bucureşti să ia toate măsurile posibile pentru respectarea cerinţelor Articolului 3 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului şi să folosească toate căile legale şi jurisprundenţa referitoare la răspunderea statului pentru a asigura compensaţii până la adoptarea reformelor necesare în sistemul de detenţie.

Guvernul nu poate interveni

Comitetul şi-a exprimat regretul faţă de absenţa oricărei perspective de implementare a unui sistem eficient de compensaţii pentru îndeplinirea obligaţiilor României conform articolelor 13 şi 46 ale Convenţiei, după abolirea mecanismului de compensaţii prin reducerea pedepselor cu închisoarea.

În acelaşi timp, Comitetul observă că guvernul de la Bucureşti nu poate prezenta un nou plan de acţiune conform asigurărilor oferite la precedenta reuniune pentru drepturile omului, deoarece mandatul executivului a încetat după o moţiune de cenzură, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel