Comitet de urgență după incendiul de la Cernobîl. Ce spune Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului

La ora 17, în România, a fost convocat un comitet de urgență, în urma incendiului de la Cernobîl, care face parte dintr-o procedură internă a Ministerului Mediului.

În perioada imediat următoare, vor face măsurători cei din cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și cei de la Agenția Națională de Mediorologie pentru a vedea cum bate vântul și cum se va manifesta norul.

Incendiul s-a declanșat marți, în jurul orei locale 12.45 (09.45GMT), și s-a propagat pe o suprafață de aproape 320 de hectare.

Poliția ucraineană a precizat în noaptea de marți spre miercuri că a procedat la evacuarea mai multor locuitori din această zonă.

Autoritățile ucrainene au încercat încă de marți să asigure că situația este sub control și că nu prezintă niciun pericol.

„Vreau să liniștesc întreaga populație a României și să spun că este o procedură care se întâmplă ori de câte ori este nevoie pentru întrunirea sau convocarea Comitetutului pentru Situații de Urgență ale Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Am primit chiar acum un mesaj direct de la Kiev, de la MAE, de la ambasadorul nostru, domnul Cornel Ionescu, care spune că în dimineața zilei de 29 aprilie, serviciul de stat pentru situații de urgență a dat un comunicat prin care a arătat că în data de 29 aprilie, anul curent, în jurul orei 6, incendiul a fost localizat și stopat, situația se află sub control în proporție de 100%. Imediat după incendiu au fost efectuate măsurători ale emisiilor radioactive, care au constatat că acestea nu depășesc valorile admisibile, atât pe teritoriul centralic, cât și în afara acestuia”, a explicat Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel