Comisioane bancare plafonate pentru persoanele cu venituri reduse

Mihai Ciobanu / 08 iul 2018 / 16:07 Salveaza PDF Comentarii
Curs valutar
Descriere foto: Curs valutar

Autorităţile din Franţa intenţionează să plafoneze comisioane bancare pentru persoanele cu venituri reduse. 

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire şi-a exprimat duminică dorinţa de a adăuga unele dispoziţii privind plafonarea comisioanelor bancare pentru gospodăriile cu venituri modeste în planul antisărăcie al executivului, a cărui prezentare a fost amânată până după vacanţă, transmit AFP şi Reuters. 

"Cu privire la planul antisărăcie, aş prefera să mai aşteptăm câteva săptămâni pentru ca să ajungem la o variantă mai bună. Am putea, de exemplu, include în acest plan şi unele dispoziţii plafonarea comisioanelor bancare. Cred că este indispensabil pentru toţi francezii cu venituri modeste să ajungem la o adevărată plafonare a comisioanelor bancare astfel încât nimeni să nu fie în dificultate pentru că este obligat să plătească comisioane bancare insuportabile sau prea mari" a explicat duminică Bruno Le Maire la forumul economic de la Aix-en-Provence (sudul Franţei).

"Însă mai am nevoie de puţin timp pentru a discuta acest lucru cu asociaţiile, cu sectorul financiar şi cu băncile pentru o adevărată plafonare eficientă a comisioanelor bancare pentru gospodăriile cu venituri modeste" a adăugat ministrul francez al Economiei. 

Conform calendarului iniţial, Guvernul francez urma să-şi prezinte la începutul lunii iulie planul său antisărăcie. Zilele trecute însă mai mulţi oficiali din Guvernul francez au anunţat că publicarea acestui plan a fost amânată ca urmare a rezultatelor de la Campionatul Mondial şi a dorinţei preşedintelui Emmanuel Macron de a merge în Rusia pentru a-i susţine pe fotbaliştii francezi


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22