Comisioane bancare plafonate pentru persoanele cu venituri reduse

Curs valutar
Curs valutar

Autorităţile din Franţa intenţionează să plafoneze comisioane bancare pentru persoanele cu venituri reduse. 

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire şi-a exprimat duminică dorinţa de a adăuga unele dispoziţii privind plafonarea comisioanelor bancare pentru gospodăriile cu venituri modeste în planul antisărăcie al executivului, a cărui prezentare a fost amânată până după vacanţă, transmit AFP şi Reuters. 

"Cu privire la planul antisărăcie, aş prefera să mai aşteptăm câteva săptămâni pentru ca să ajungem la o variantă mai bună. Am putea, de exemplu, include în acest plan şi unele dispoziţii plafonarea comisioanelor bancare. Cred că este indispensabil pentru toţi francezii cu venituri modeste să ajungem la o adevărată plafonare a comisioanelor bancare astfel încât nimeni să nu fie în dificultate pentru că este obligat să plătească comisioane bancare insuportabile sau prea mari" a explicat duminică Bruno Le Maire la forumul economic de la Aix-en-Provence (sudul Franţei).

"Însă mai am nevoie de puţin timp pentru a discuta acest lucru cu asociaţiile, cu sectorul financiar şi cu băncile pentru o adevărată plafonare eficientă a comisioanelor bancare pentru gospodăriile cu venituri modeste" a adăugat ministrul francez al Economiei. 

Conform calendarului iniţial, Guvernul francez urma să-şi prezinte la începutul lunii iulie planul său antisărăcie. Zilele trecute însă mai mulţi oficiali din Guvernul francez au anunţat că publicarea acestui plan a fost amânată ca urmare a rezultatelor de la Campionatul Mondial şi a dorinţei preşedintelui Emmanuel Macron de a merge în Rusia pentru a-i susţine pe fotbaliştii francezi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel