Comisia SIPA. Noi audieri: Oprea, Danileţ şi Paul Dumitriu

Istoricul Marius Oprea, judecătorul Cristi Danileţ şi procurorul Paul Dumitriu vor fi invitaţi la Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA

Următoarea şedinţă a Comisiei SIPA va avea loc săptămâna viitoare.

"Istoricul Marius Oprea a fost amintit de domnul Andronic şi, de asemenea, domnul Cristian Vasilică Danileţ, ca fiind persoane care au dat declaraţii, care au spus, au povestit în legătura cu arhiva SIPA. Domnul Marius Oprea a făcut parte, ca şi domnul Danileţ, din prima comisie de studiere, arhivare, sistematizare a arhivei DGPA după desfiinţare. De asemenea, vreau să propun să îl invităm la audiere şi pe domnul Paul Dumitriu, care, de asemenea, a făcut pare din prima comisie de studiere a arhivei SIPA", a precizat preşedintele comisiei, Şerban Nicolae.

Şerban Nicolae vrea competenţe extinse

Senatorul Mihai Goţiu (USR) a propus invitarea la audieri a lui Mugur Ciuvică, dar şi a fostului ministru al Justiţiei Rodica Stănoiu. El a declarat, de asemenea, că ancheta comisiei ar trebui extinsă şi la perioada dinaintea anului 2005.

"Să avem în vedere la aceste audieri şi ceea ce s-a întâmplat înainte de anul 2005, modul în care s-a constituit această arhivă, cine a avut acces la ea înainte de anul 2005, în ce scopuri era folosită", a precizat el.

Şerban Nicolae a menţionat că în vederea extinderii competenţelor comisiei este necesară adresarea unei propuneri plenului reunit al Parlamentului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel