Comisia prezidențiale 2009. Kovesi, audiată

Ema Apostu / 13 noi 2017 / 14:31 Salveaza PDF Comentarii

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost chemată la audieri de către membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

 

Propunerea a fost făcută de deputatul PSD Liviu Pleşoianu, iar decizia a fost luată cu 9 voturi "pentru", 2 voturi "împotrivă" şi 2 abţineri. 

"Audierea doamnei Kovesi va avea loc, în principiu, având în vedere că audierea domnul Videanu este deja stabilită pentru miercuri dimineaţă, cred că tot miercuri dimineaţă, în jurul orei 9,00 - 9,30, vom face această invitaţie", a spus preşedintele comisiei de anchetă, Oana Florea, la Palatul Parlamentului. 

Întrebată dacă, după părerea ei, şefa DNA va onora această a patra invitaţie, Florea a spus că nu are idei preconcepute. 

"Noi ne facem datoria în continuare, este decizia dânsei dacă vine sau nu. Din păcate, România a inclus în Constituţia ei, după modelul altor state, posibilitatea de a avea comisii speciale de anchetă, dar nu a înţeles pe deplin importanţa acestor comisii şi greutatea lor. În acest fel, noi nu avem o lege specială, astfel încât pe parcursul celor câteva luni de comisie am recurs, iată, la a patra decizie a Curţii Constituţionale pentru a fixa un cadru legislativ atât de necesar funcţionării noastre. Curtea Constituţională statuează obligativitatea oricărei persoane care deţine o funcţie publică de a veni la Parlament în virtutea principiului colaborării loiale şi în virtutea bunei credinţe pentru a lămuri aspecte şi evenimente semnificative din viaţa societăţii româneşti. Având în vedere că alegerile, orice fel de alegeri, dintr-un stat democratic constituie un eveniment important, este desigur importantă şi opinia dânsei cu ce s-a întâmplat în seara de 6 decembrie în sufrageria domnului Oprea", a menţionat Florea. 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24