Surprize de proporții la votul din Comisia juridică în cazul Elenei Udrea - Ultimă Oră

Comisia juridică, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților, s-a reunit vineri, pentru a se pronunța cu privire la cererile DNA de încuviințare a urmării penale, a reținerii și arestării preventive a Elenei Udrea.

UPDATE: Deputații din Comisia juridică au avizat negativ și cererea DNA de încuviințare a arestării preventive a Elenei Udrea.

Au fost înregistrate 11 voturi ”pentru”, șapte ”împotrivă” şi trei abţineri. La fel ca în cazul reținerii, pentru un aviz pozitiv ar fi fost nevoie de votul a cel puțin jumătate plus unul dintre cei 22 de membri ai Comisiei juridice prezenți la ședință. 

---------------------

Comisia juridică a avizat negativ cererea de încuviințare a reținerii Elenei Udrea. Au fost 11 voturi ”pentru”, opt ”împotrivă” și două abțineri, în vreme ce un vot a fost nul. Pentru un aviz pozitiv, ar fi fost nevoie de votul a cel puțin jumătate plus unul dintre cei 22 de membri ai Comisiei juridice prezenți la ședință. 

Urmează votul pentru solicitarea de arestare preventivă.

---------------------

Membrii Comisiei juridice au avizat pozitiv cererea de începere a urmăririi penale în cazul deputatului Elena Udrea, cu 19 voturi ”pentru” și două ”împotrivă”. Un vot a fost anulat. 

Urmează ca membrii Comisiei juridice să se pronunțe și asupra solicitării procurorilor de încuviințare a reținerii și arestării preventive.

În final, juriștii vor întocmi două rapoarte: unul pentru începerea urmăririi penale şi altul pentru reţinerea şi arestarea preventivă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel